Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Manipularea electoratului maghiar din afara granițelor Ungariei

Că tot am vorbit de vizita politicienilor maghiari din România în Ungaria, rezultatul pare să fi fost cel dorit de politicienii din Ungaria. Mai precis, manipularea în continuare a electoratului din afara granițelor Ungariei.

Fidesz a ales calea cea bună în toate problemele importante„. Asta a înțeles Kelemen sau poate a înțeles altceva,  dar asta transmite maghiarilor din România. În contradicție cu susținerea pe care o acordă politicienii maghiari din România, zona politică europeană ne spune că Fidesz mai are până să devină democratic și toată lumea are mari dubii că se va întâmpla vreodată asta. În Ungaria, acum, lucrurile arată ca un fel de semidictatură în care s-a închis aproape total gura presei de opoziție.
Despre scandalurile de corupție care se țin lanț în presa din Ungaria se vorbește foarte puțin, iar în presa de limba maghiară din România, în afară de ziarharghita.ro,  nu am văzut să se dezbată problemele de corupție din Ungaria.
Oricum, se pare că cei de la Fidesz au cam pierdut simțul realității economice și europene, venind în ultima perioadă cu o serie de subvenții artificiale de la Budapesta. Acesta este primul semn de dispariție a democrației și intenția de a se ajunge la un partid unic condus cu mână de fier de un dictator.
Dar să vă explicăm mai clar ce se întâmplă în Ungaria și că politicienii maghiari din România fac la fel . Este vorba de controlul electoratului și ținerea acestuia în condiții minime de trai,  ca să nu mai aibă așteptări mari de la cei pe care-i aleg și să accepte orice decizii dictatoriale. Niște politicieni care vor democrație nu vor da niciodată legi care să plafoneze prețurile sau să acorde pomană sub formă de subvenții oamenilor. Politicienii care fac asta vor să țină oamenii captivi. Politicienii care vor democrație și oameni puternici dau legi ca oamenii să câștige mai bine și să poată suporta orice mărire de prețuri nu să aștepte umili pomană de la clasa politică. Asta e diferența între democrație și dictatură. În democrație oamenii câștigă bine, în dictatură așteaptă pomană de la politicieni.
Așadar, nu este de mirare că unii politicieni maghiari din România, cum este și domnul Hunor Kelemen, susțin semidictatura din Ungaria, semn că și-ar dori ceva similar și pentru maghiarii din România.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.