Marșul dedicat Centenarului Vânătorilor de Munte va trece și prin Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Marșul vânătorilor de munte Pentru cinstirea memoriei vânătorilor de munte care, la 3 noiembrie 2016, împlinesc 100 de ani de istorie, Statul Major al Forțelor Terestre organizează, în perioada 25 octombrie – 2 noiembrie, reconstituirea marșului de la București la Tîrgu Neamț, efectuat de primul batalion înființat prin transformarea Școlii de schiori din București, prin Ordin al Marelui Cartier General.

Marșul se va desfășura pe parcursul a 9 etape, pe jos în localitățile de staționare și pe roți în afara acestora, de către militari din Brigada 2 Vânători de Munte ‘Sarmizegetusa’, Brigada 61 Vânători de Munte ‘General Virgil Bădulescu’ și din Batalionul 26 Vânători de Munte ‘Avram Iancu’, pe itinerariul: București — Ploiești — Buzău — Mărășești — Bacău — Tîrgu Neamț — Toplița — Miercurea Ciuc — Sfântu Gheorghe — Brașov.

Activitatea va începe în București marți, 25 octombrie, de la ora 08.30, în cadrul ceremoniei organizate în Parcul Carol I, la Monumentul Eroului Necunoscut. Militarii Batalionului 33 Vânători de Munte ‘Posada’ vor primi Drapelul Național ce va fi purtat de către militari pe întreg itinerariul și predat, în prezența reprezentanților autorităților din fiecare localitate de pe traseu, următorului detașament.

În Ploiești, drapelul va fi preluat miercuri, 26 octombrie, de militari din Batalionul 21 Vânători de Munte ‘General Leonard Mociulschi’, în cadrul ceremoniei care va avea loc, începând cu ora 10.00, pe Esplanada Palatului Administrativ, urmând să se deplaseze către Buzău, unde îl vor preda, în data de 27 octombrie, ora 10.00, în Piața Dacia, militarilor din Batalionul 30 Vânători de Munte ‘Dragoslavele’.

Vineri, 28 octombrie, la Mausoleul Eroilor din Mărășești, drapelul va fi preluat, după o ceremonie militară și de depuneri de coroane de flori, de la ora 10.00, de detașamentul Batalionului 22 Vânători de Munte ‘Cireșoaia’ care îl va preda, pe 29 octombrie, la ora 11.30, în Piațeta Casei de Cultură ‘Vasile Alexandri’ din Bacău, militarilor Batalionului 17 Vânători de Munte ‘Dragoș Vodă’ .

La Mausoleul Vânătorilor de Munte din Tîrgu Neamț se va organiza, în data de 30 octombrie, începând cu ora 13.00, o ceremonie militară și religioasă cu depuneri de coroane de flori, drapelul fiind preluat de militari din subunitatea de cercetare a Brigăzii 61 Vânători de Munte ‘General Virgil Bădulescu’.

În data de 31 octombrie, ora 12.00, Drapelul Național va fi primit la Mausoleul Eroilor din localitatea Secu, județul Harghita, de către militari din Batalionul 24 Vânători de Munte ‘Gheorghe Avramescu’, care îl vor preda, marți, 1 noiembrie, la Monumentul Ostașului Necunoscut din Miercurea Ciuc, militarilor din Batalionul 26 Vânători de Munte ‘Avram Iancu’. Aceștia, vor purta drapelul până în Piața Ostașului Necunoscut din Sfântu Gheorghe, unde, în data de 2 noiembrie, ora 11.00, va fi înmânat militarilor din subunitatea de cercetare a Brigăzii 2 Vânători de Munte ‘Sarmizegetusa’ care îl vor aduce în Piața Sfatului din Brașov, la ceremonia ce marchează ‘Centenarul Vânătorilor de Munte’, de miercuri, 2 noiembrie, ora 12.00.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy