Marți, 13 – „Ziua Informării Preventive”: Ghinionul poate fi prevenit!

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Cu prilejul „Zilei Informării Preventive“, marcată, începând cu anul 2011, în fiecare zi de marți 13, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Oltul” al județului Harghita reamintește faptul că diminuarea vulnerabilității în fața riscurilor generatoare de situații de urgență se poate realiza prin respectarea regulilor și măsurilor preventive specifice.

             Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi – 13 este marcată Ziua Informării Preventive.

             Persoanele superstițioase asociază ziua de „Marți, 13″ și „pisica neagră” cu ghinionul, însă, noi credem că „ghinionul” poate fi prevenit!

             Marcată ori de câte ori ziua de 13 pică marţea, Ziua Informării Preventive ne oferă ocazia de a readuce în atenția cetățenilor principalele recomandări, reguli și măsuri pentru asigurarea unei minime protecții personale în fața diferitelor situații de urgență ce se abat asupra comunităților umane.

             Desfăşurate sub sloganul „PREVENIŢI GHINIONUL”, având ca logo “pisica neagră”, activităţile de informare preventivă ce se desfăşoară cu această ocazie urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de risc.

             Cu ocazia “Zilei  Informării  Preventive” – marţi 13 decembrie, specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul I.S.U. Harghita au desfășurat acțiuni de informare preventivă a populației la un operator economic din municipiul Miercurea Ciuc, unde au diseminat informații cu caracter preventiv și materiale aferente campaniilor naționale de informare preventivă: pliante și alte materiale cu măsuri de prevenire și reguli de urmat în cazul producerii unor situații de urgență. Principalele teme s-au axat pe măsurile aplicabile pentru „prevenirea ghinionului”, prin reguli simple de aplicat pentru  acordarea primului ajutor calificat, prevenirea incendiilor la locuințe și menținerea în siguranță atât a vieților omenești, cât și a bunurilor materiale!

             Așadar, azi a fost despre informare, despre cum putem împreună să  prevenim și să controlăm ghinionul, pentru siguranța noastră și a celor dragi!

             Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

 

                  Ghinionul poate fi prevenit, cât timp suntem responsabili și prevăzători!

 COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy