(Miercurea Ciuc) Municipalitatea va solicita finanțare pentru încă două investiții din PNRR

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cadrul ședinței extraordinare de ieri, 20 iunie, Consiliul Local al municipiului Miercurea Ciuc a hotărât să depună cerere de finanțare pentru construcția de locuințe pentru tineri și piste pentru bicicliști. Pentru cele două proiecte, municipalitatea solicită aproape 11 milioane de lei din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Prin intermediul PNRR-ului, care pune un accent deosebit pe combaterea schimbărilor climatice, Miercurea Ciuc a cerut  finanțare pentru mai multe investiții, iar cele două proiecte aprobate astăzi completează lista cererilor de finanțare.

Se vor solicita 8,37 milioane de lei pentru construirea a 11,1 km de piste de biciclete, cu lățimea de 2,4 și 1,5 metri. Construcția de stații de încărcare a bicicletelor electrice nu este acoperită de suma solicitată, dar orașul va sigura fondurile necesare din bugetul propriu.

Se va solicită, de asemenea, o finanțare nerambursabilă de 2,51 milioane de lei pentru construirea de locuințe pentru tineri cu emisii aproape zero (nZEB), bazate pe un proiect tip. Această sumă, împreună cu o cofinanțare substanțială, va permite construirea unei clădiri cu două etaje, cu șase apartamente. Clădirea va avea și locuri de parcare și o stație de încărcare electrică, și va ocupa 541 de metri pătrați din cei 984 de metri pătrați de teren deținut de municipalitate vizavi de „blocul experimantal” din Piața Sfântul Augustin.

Totodată, consilierii locali au aprobat și o modificare a bugetului pentru a permite înlocuirea scenei din lemn din curtea Cetății „Mikó” cu o structură metalică. În acest scop au fost aprobate 350.000 de lei.

informații furnizate de Biroul de presă al Primăriei municipiului Miercurea Ciuc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy