Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Starea de alertă, prelungită. Restricțiile de circulație, ridicate în noaptea de Înviere

Guvernul a prelungit joi, 8 aprilie, starea de alertă pentru  încă 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie,  și a adăugat noi prevederi pentru perioada sărbătorilor pascale.

Potrivit documentului adoptat de Guvern, în noaptea de Înviere sunt ridicate restricțiile de circulație. Circulația în perioada 1 mai – 2 mai, în intervalul orar 20:00 – 05:00, este prelungită pentru ca lumea să poată participa la slujba de Înviere.

Totodată, a fost prelungit  și programul magazinelor până la ora 20:00 în localitățile unde rata de incidență nu ar fi permis ca acestea să fie deschise după ora 18:00, însă doar pentru zilele de vineri 23 aprilie și în Vinerea Mare, pe 30 aprilie.

De asemenea, în toate localităţile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20:00-5:00 pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

O altă prevedere vizează limitarea gradului de ocupare a structurilor de cazare din staţiunile litorale la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora. Este vorba despre zona Mamaia Nord, Năvodari, Mamaia şi Mamaia-Sat, Constanţa, Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Tuzla, Costineşti, Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche.

Documentul privind prelungirea stării de alertă poate fi consultat AICI

Anexa care prevede noile măsuri poate fi consultată AICI.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *