Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Miercurea Ciuc: Se pregătesc schimbări importante în domeniul circulației

În cadrul ședinței de vineri, 25 februarie, Consiliul Local al municipiului Miercurea Ciuc a luat măsuri în ceea ce privește trecerii în proprietatea municipiului a pasajului subteran de cale ferată, respectiv amplasării stațiilor de încărcare a mașinilor electrice. Totodată,  în urma hotărârii consiliului funcționarea permanentă a cinematografului este tot mai aproape.

În cadrul ședinței din februarie a Consiliului Local al municipiului Miercurea Ciuc, au fost luate o serie de decizii care deschid calea pentru investiții de mare anvergură. Una dintre acestea este proiectul de hotărâre care ar urma să rezolve situația pasajului subteran de cale ferată, care leagă străzile Băilor și Vörösmarthy. Pasajul subteran se află în domeniul public al statului concesionat de CFR, și după pregătiri îndelungate, o vizită recentă la fața locului a convins părțile că trecerea pasajului în proprietatea municipiului ar fi benefică. Pentru oraș acest lucru este urgent, deoarece pasajul subteran pietonal ar trebui să fie redeschis înainte ca podul pasajului feroviar să fie demolat.

Anul trecut, Administrația Fondului pentru Mediu a lansat un program de finanțare pentru ca autoritățile locale să amplaseze stații de încărcare pentru mașini electrice. Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate al proiectului, care prevede 15 stații de încărcare cu un sprijin guvernamental de 2,8 de milioane de lei și 1,1 milioane de lei din buget propriu.
Viceprimarul Borș Béla a declarat că, dacă în 2020, în Miercurea Ciuc erau înregistrate 12 mașini electrice, anul trecut numărul acestora a crescut la 44.

Un alt punct de pe ordinea de zi demn de menționat din punctul de vedere al vieții culturale a orașului este decizia privind cotizația care va fi plătită Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Pro Cultura Siculi, care se ocupă de administrarea cinematografului: suma care va fi plătită va permite asociației să angajeze un manager de cinematograf începând cu luna martie, a cărui sarcină va fi de a începe și de a menține funcționarea permanentă a cinematografului.

  • informații furnizate de Biroul de  Presă al Primăriei municipiului Miercurea CiucLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.