Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Miercurea Ciuc se străduiește pentru un început de an școlar „verde”

 

Nu există motivare oficială în legătură cu clasificarea municipiului Miercurea Ciuc pe lista localităților cu început de an școlar cu scenariul galben, astfel Primăria și conducerea instituțiilor de învățământ fac tot posibilul pentru a se impune scenariul verde. Comitetul local pentru situații de urgență este de acord cu acest efort, transmite locuitorilor municipiului administrația publică locală.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Miercurea Ciuc s-a întrunit astăzi, 10 septembrie 2020 la ședință extraordinară. După ședința primarul municipiului, Ráduly Róbert Kálmán a prezentat cea mai nouă varianta a începerii anului școlar.

„În pofida faptului că din toate punctele de vedere, în loc să se clarifice lucrurile, din ce în ce este »ceață«” – a declarat primarul, adăugând, că municipalitatea n-a primit nici o explicație oficială despre „îngălbenirea” localității. Conducerea urbei precum și conducerea instituțiilor de învățământ au făcut totul pentru a crea condițiile cât mai sigure pentru un început de an școlar obișnuit – a spus Ráduly.

Primarul a subliniat: dacă consiliul local va aproba, Primăria va asigura cheltuielile de chirie pentru 18 locații destinate sălilor de clasă pentru 4 școli gimnaziale.

Începerea anului școlar se va desfășura în mod tradițional în cazul grădinițelor (singura excepție este cazul Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu”, unde educația preșcolară începe cu o întârziere de două săptămâni din cauza reabilitării), situația este optimă și în cazul claselor din ciclul primar. Sunt două excepții: elevii din clasele pregătitoare din Școala Gimnazială „József Attila” vor fi transportați cu autobuze școlare până la Casa Pedagogilor, unde se țin orele, iar în cazul elevilor din Școala Gimnazială „Petőfi Sándor” educația se va desfășura prin rotație. În privința claselor V–VIII. și IX–XII. desfășurarea planificată a orelor este foarte variabilă, dar cei din clasele VIII. și XII. vor merge la școală în mod obișnuit.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Miercurea Ciuc a confirmat punctul de vedere, că ar vrea să se vadă cât mai mulți copii în băncile de școală. Ca noutate și Liceul Teologic Romano-Catolic „Segítő Mária” așteaptă avizul favorabil de la Direcția de Sănătate Publică Harghita pentru scenariul verde.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *