Miercurea-Ciuc va participa la prestigioasa competiție internațională „Entente Florale Europe” – orașele și satele europene înfloritoare

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Miercurea-Ciuc devine din ce în ce mai cunoscut pentru grădinile publice îmgrijite. În 2022, Miercurea-Ciuc a câștigat premiul întâi la categoria orașelor din afara Ungariei cu populație de 40.000 de locuitori, în cadrul competiției Virágos Magyarország (Ungaria Înflorită). Anul acesta, orașul va participa la o prestigioasă competiție internațională „Entente Florale Europe” – orașele și satele europene înfloritoare, fiind singurul oraș din țară care a făcut acest lucru.

Recunoașterea internațională este evident importantă, dar mai important este să ne simțim bine în propriul nostru oraș. În 2023 am organizat pentru prima dată o acțiune de înfrumusețare a mediului, care își propunea să implice locuitorii în îmbunătățirea zonelor verzi din jurul blocurilor. Ne-a făcut plăcere să constatăm că inițiativa noastră de înfrumusețare a orașului a fost primită cu mare interes: aproape 50 de echipe au răspuns apelului nostru. Acest lucru ne sugerează că locuitorii se simt proprietari ai spațiilor publice, fiind dispuși să-și dedice timp și energie pentru a le îmbunătății.

Direcția floricolă a Primăriei Miercurea-Ciuc contribuie la această mișcare prin furnizarea de butași de trandafiri, semințe de iarbă, răsaduri de flori perene nemțisor, căldăruṣe, lavandă, rudbeckia și, dacă este necesar, unelte de grădinărit (lopată,sapă,greblă, mătură). În plus oferă și sprijin profesional pentru plantare și întreținere.

Tot ce trebuie să facă rezidenții este să formeze echipe entuziaste și să se înscrie la apel prin e-mail la [email protected] până la 18 aprilie. Solicitanții vor fi contactați după 18 aprilie.

  • informații furnizate de Biroul de presă al Primăriei municipiului Miercurea-Ciuc
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy