Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ministrul Sănătății anunță un posibil nou val COVID (VIDEO)

Ministrul Sănătății a prezentat astăzi, 4 iulie, într-o conferință de presă, evoluția cazurilor COVID-19 în România. Săptămâna trecută, numărul cazurilor s-a dublat comparativ cu săptămâna anterioară. De la aproape 4000 de cazuri s-a ajuns la aproape 8000.

Ministrul Sănătății a precizat că nu se dorește introducerea de noi restricții, însă există o estimare pesimistă care vizează luna august. S-ar putea ajunge și la 10.000 de cazuri pe zi în a doua jumătate a lunii august. Partea bună este că, deși virusul este mai transmisibil, patogenitatea a scăzut.

Alexandru Rafila a mai spus că se asteaptă la o creștere a numărului de cazuri din cauza subvariantei BA 5, care este foarte contagioasă și care afectează inclusiv persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat săptămâna trecută că se așteaptă la „niveluri ridicate” de COVID-19 în această vară în Europa și a cerut monitorizarea îndeaproape a virusului după triplarea cazurilor zilnice timp de o lună. „Pe măsură ce țările din Europa au ridicat restricțiile care erau în vigoare, virusul va circula la niveluri ridicate în timpul verii”, a declarat, pentru AFP, directorul pentru Europa al organizației, Hans Kluge.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.