Minus 10,3 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din ţară

0

Articol disponibil în: Română

Cea mai scăzută temperatură din ţară s-a înregistrat vineri dimineaţa, la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a arătat minus 10,3 grade Celsius.

Frigul din noiembrie a făcut și prima victimă. O persoană fără adăpost din Sfântu Gheorghe a murit de frig, în noaptea de joi spre vineri. Cadavrul bărbatului a fost descoperit în parcul central al orașului. Un alt om a intrat în hipotermie, fiind transportat la spital, scriu cei de la libertatea.ro.

Potrivit meteorologului Eugen Mitea, de la Centrul Meteorologic „Transilvania Sud” Sibiu, şi în celelalte localităţi harghitene s-au înregistrat temperaturi negative, respectiv minus 8 grade la Joseni, minus 6 grade la Topliţa şi minus 1 grad Celsius la Odorheiu Secuiesc.

Valoarea de minus 10,3 grade Celsius, măsurată la Miercurea Ciuc, este cea mai scăzută înregistrată la nivel naţional, a precizat Eugen Mitea.

Sursa citată a adăugat că aceste temperaturi sunt obişnuite pentru judeţul Harghita, dar este anormal faptul că maximele sunt foarte ridicate, iar diferenţele de temperatură dintre valorile minime şi cele maxime sunt de peste 20 de grade.

De altfel, pe 4 şi 5 noiembrie, în tot judeţul Harghita s-au depăşit maximele absolute ale acestor zile, valorile de temperatură ajungând la 27 de grade Celsius la Odorheiu Secuiesc şi la 25 de grade la Miercurea Ciuc, respectiv Topliţa.

Minima zilei de 9 noiembrie, în Harghita, s-a înregistrat în anul 1982, la Miercurea Ciuc, când termometrele au arătat minus 13 grade Celsius. Minima absolută a lunii noiembrie, în judeţ, s-a consemnat în 27 noiembrie 1993 la Joseni, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 28,3 grade Celsius.

Pentru perioada următoare, se prognozează, în continuare, temperaturi minime apropiate valorilor din ultimele zile şi, treptat, vor începe să scadă şi temperaturile maxime, iar precipitaţii se vor înregistra doar în jurul datei de 14 noiembrie.

sursa: ziuanews.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy