Misiunile pompierilor militari harghiteni, în ultimele 24 de ore (marți, 26 iulie)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Echipajele operative au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență.

În ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au acționat pentru acordarea asistenței medicale pentru 4 persoane aflate în dificultate, din care 1 victimă în urma unui accident rutier produs pe DN 12A, localitatea Bârzava, comuna Frumoasa.

Alte 2 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate de vegetație uscată, în localitățile Subcetate și Ocna de Sus.

Intervenția începută duminică continuă și astăzi, în zona Mortonca, comuna Subcetate, existând încă pericol de reaprindere a cioatelor, a resturilor de material lemnos, din cauza vântului și temperaturilor ridicate. La fața locului, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița, alături de membri ai SVSU Subcetate și angajați de la Ocolului Silvic Toplița, acționează cu mijloace de primă intervenţie (bătătoare, lopeţi de cauciuc, vermorele cu apă și alte mijloace specifice unor astfel de intervenții) pentru stingerea focarelor de incendiu.

De asemenea, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Bălan au gestionat cu promptitudine 1 misiune pentru protecția comunității, în urma unor scăpări de gaze de la o  conductă fisurată, în orașul Bălan, strada 1 Decembrie, problema fiind remediată, în scurt timp, de către echipajul distribuitorului de gaze.

Totodată, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în Ciucsângeorgiu și Toplița.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii militari harghiteni acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy