Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore (27 iunie 2024)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cursul zilei de ieri (27.06.2024), pompierii militari harghiteni au gestionat 9 situații de urgență, dintre care 7 misiuni ale echipajelor de paramedici SMURD pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 7 persoane adulte aflate în dificultate.

Joi, în jurul orei 13:20, pompierii militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni și SVSU Remetea și Ditrău au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje din localitatea Remetea. În momentul sosirii echipajelor de stingere, arderea se manifesta la baloții de fân, cu pericol de propagare la întreaga construcție. Timp de aproximativ 2 ore și 30 de minute, pompierii au acționat cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru lichidarea incendiului. Evenimentul, a cărui cauză probabilă a constituit-o autoaprinderea, s-a soldat cu arderea a 100 de baloți de fân.

Tot joi, 27 iunie a.c., pompierii militari și civili au stins un incendiu, ce a cuprins o anexă gospodărească, din localitatea Bilbor. La locul evenimentului, au fost mobilizați imediat, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. II Toplița și pompierii voluntari SVSU Bilbor, cu două autospeciale de stingere. În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau la grajdul cu șură, pe o suprafață de circa 70 mp, cu pericol de propagare la casa de locuit din imediata apropiere. Au ars anexa, pe o suprafață de aproximativ 70  mp și circa 7 t de fân. Pompierii au reușit să protejeze locuința de flăcări. Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui trăsnet.

Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți și bunuri. Consultați sursele oficiale de informare unde regăsiți măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență.

Accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe AppStore și Google Play.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy