A tűzoltók küldetései az elmúlt 24 órában (2024. június 27)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A tegnapi nap folyamán (2024.06.27) a Hargita megyei katonai tűzoltók 9 vészhelyzetet kezeltek, köztük a SMURD mentőcsapatoknak 7 bevetésük volt, elsősegélyt nyújtottak 7 bajba jutott felnőttnek.

Csütörtökön 13:20 körül a gyergyószentmiklósi katonai tűzoltók, valamint a remetei és ditrói civil tűzoltók egy takarmányraktárban keletkezett tűzesethez vonultak ki Gyergyóremetére. A tűzoltók kiérkezésekor szénabálák égtek, és fennállt a veszélye, hogy a tűz átterjed az egész épületre. A tűzoltók mintegy 2 óra 30 percen keresztül négy vízzel és habbal működő tűzoltóautóval dolgoztak a tűz eloltásán. A tűz, amelyet valószínűleg öngyulladás okozott, 100 szénabálát égetett el.

Ugyancsak csütörtökön, június 27-én katonai és polgári tűzoltók oltották el a tüzet Bélborban egy családi ház melléképületében. A maroshévízi katonai tűzoltók és a bélbori önkéntes tűzoltók két tűzoltóautóval azonnal a helyszínre vonultak. A tűzoltók kiérkezésekor a tűz az istállóval egybeépített pajtában égtek, mintegy 70 négyzetméteres területen, és fennállt a veszélye, hogy átterjednek a közvetlen szomszédságban lévő lakóházra. A melléképület mintegy 70 négyzetmétere és körülbelül 7 tonna széna égett el. A tűzoltóknak sikerült megvédeniük a lakóházat a lángoktól. A tüzet valószínűleg villámcsapás okozta.

A megelőző magatartás életeket és vagyontárgyakat menthet. A vészhelyzet előtt, alatt és után alkalmazandó magatartási intézkedésekről lásd a hivatalos információs forrásokat.

Látogasson el most a www.fiipregatit.ro weboldalra, és töltse le ingyenesen a DSU mobilalkalmazást az AppStore-ból vagy a Google Play-ről, hogy további információkat találjon arról, hogyan viselkedjen vészhelyzet előtt, alatt és után.

Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy