Misiunile pompierilor harghiteni din ultima zi a lunii iunie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

O pondere de 75% din totalul intervențiilor înregistrate în ultimele 24 de ore a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD (9 cazuri din totalul de 12 situații de urgență gestionate).  De asemenea, pompierii militari harghiteni au acționat pentru localizarea și stingerea unui incendiu și au gestionat 2 misiuni pentru protecția comunităților.

Pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și SVSU Vlăhița au intervenit ieri după-amiază, pe DN 13/A km 99, Băile Homorod, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o autoutilitară. Ajunși la locul intervenției, pompierii au localizat și lichidat rapid incendiul, reușind să împiedice propagarea acestuia la întregul autovehicul. În urma producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un scurtcircuit electric, au ars conductorii electrici de la compartimentul motor. Din fericire, nu au existat victime.

În această dimineață, în jurul orei 05:40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al județului Harghita a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 13/A, km 61+600 metri, zona Calonda, localitatea Corund, eveniment în care a fost implicat un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă, care s-a răsturnat în afara părții carosabile. La locul indicat de apelant s-au deplasat de urgență pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu o ambulanță tip B2, precum și SVSU Lupeni.

Echipajele de stingere au acționat pentru balizarea zonei, deconectarea bornelor de la acumulatori și asigurarea tuturor măsurilor de apărare împotriva incendiilor, iar echipajul de paramedici SMURD a acordat primul ajutor calificat șoferului autocamionului, care a suferit răni ușoare și acuza dureri la nivelul umărului, acesta refuzând transportul la spital.

Totodată, în ultimele 24 de ore au fost transmise mesaje de avertizare a populațieiprin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în localitățile Zetea (sat Sub Cetate) și Toplița.

Pe lângă aceste situații, pompierii militari harghiteni acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea activităților specifice din zona de frontieră.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy