Misiunile pompierilor harghiteni din ultimele 24 de ore

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cursul zilei de ieri (07.02.2022), pompierii militari harghiteni au intervenit în 24 de situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate. Astfel, 2 copii și 22 de persoane adulte au fost asistate medical de către echipajele SMURD.

În afara acestor situații, pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au intervenit, seara trecută, pentru stingerea unui incendiu, izbucnit din cauza coșului de fum necurățat de funingine, la o casă din municipiul Odorheiu Secuiesc, strada Sântimbru. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost stins în scurt timp, arzând doar funinginea depusă în interiorul coșului de fum.

Din cele 391 incendii produse în anul 2021, 50 au fost cauzate de coșurile de fum necurățate sau neprotejate termic corespunzător. Chiar dacă majoritatea acestor incendii nu s-a soldat cu pagube materiale însemnate, pericolul a existat, și dacă nu ar fi fost observate și lichidate la timp, locuințele ar fi fost cuprinse de flăcări.

Având în vedere faptul că utilizarea coșurilor de fum cu defecțiuni reprezintă una dintre cele mai întâlnite cauze la izbucnirea incendiilor de locuințe în sezonul rece, vă reamintim următoarele măsuri de prevenire:

– verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

– nu este permis ca în coșuri să fie zidite elemente combustibile ale acoperișului, planșeului;

– coșurile se prelungesc deasupra acoperișului cu 0,5 – 0,8 m;

– coșurile de zidărie vor fi permanent întreținute fără crăpături și curățate;

– este interzisă utilizarea acestora în stare netencuită.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân la datorie, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

  •    COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy