Modernizare educațională în Miercurea Ciuc: Dotarea unităților de învățământ cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

0

Articol disponibil în: Magyar Română

PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Modernizare educațională în Miercurea-Ciuc: Dotarea unităților de învățământ cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

Municipiul Miercurea Ciuc, în calitate de beneficiar, a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului intitulat „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din Miercurea Ciuc”, cod proiect: F-PNRR-Dotari-2023-5850. Perioada de implementare a proiectului este între 27.07.2023-31.12.2024.

Grădinițele, școlile gimnaziale și tehnologice din Miercurea Ciuc, în total 18 instituții de învățământ, precum și CSS Miercurea Ciuc și Palatul Copiilor, vor beneficia de noi dotări, având un impact semnificativ asupra procesului educațional și creșterii calității învățământului.

Principalele aspecte ale proiectului sunt:

 • 442 de săli de clasă vor primi mobilier nou, asigurând un mediu de învățare confortabil și modern pentru elevi și profesori.
 • 436 de săli de clasă vor fi dotate cu echipamente IT, contribuind la digitalizarea procesului educațional și stimulând dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor.
 • 18 săli de clasă cu profilul de științe ale naturii (dintre care 9 vor primi echipamente digitale), 14 laboratoare de informatică și 21 de laboratoare pentru alte discipline vor primi noi dotări, oferind o bază solidă pentru învățare interactivă.
 • 18 săli psihopedagogice și 14 săli de sport vor fi dotate cu echipamente noi, sprijinind dezvoltarea fizică și emoțională a elevilor, precum și serviciile de consiliere și sprijin psihologic.
 • Patru ateliere școlare vocaționale vor fi echipate cu utilaje și echipamente moderne, oferind elevilor oportunitatea de a dezvolta abilități practice și aptitudini profesionale.

Beneficiarii proiectului de modernizare educațională din Miercurea Ciuc sunt următoarele unități de învățământ și entități:

 1. Clubul Sportiv Școlar din Miercurea-Ciuc
 2. Colegiul Național „Márton Áron”
 3. Colegiul Național „Octavian Goga”
 4. Grădinița „Aranyalma”
 5. Grădinița „Csipike”
 6. Grădinița „Kis Herceg”
 7. Grădinița „Micimackó”
 8. Grădinița „Napocska”
 9. Liceul de Artă „Nagy István”
 10. Liceul Tehnologic „Joannes Kájoni”
 11. Liceul Tehnologic „Kós Károly”
 12. Liceul Tehnologic „Székely Károly”
 13. Liceul Tehnologic „Venczel József”
 14. Liceul Teologic Romano-Catolic „Segítő Mária”
 15. Palatul Copiilor din Miercurea-Ciuc
 16. Școala Gimnazială „József Attila”
 17. Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”
 18. Școala Gimnazială „Nagy Imre”
 19. Școala Gimnazială „Petőfi Sándor”
 20. Școala Gimnazială „Xantus János”

Prin acest proiect, se dorește aducerea unei contribuții semnificative la îmbunătățirea calității învățământului, care să ofere elevilor și profesorilor din Miercurea Ciuc resursele și facilitățile necesare pentru un viitor de succes.

Proiectul este gestionat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) în numele și pentru Ministerul Educației, finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), Componenta C15 Educație.

Valoare totală a proiectului este de 26.720.787,97 RON, inclusiv TVA prin finanțare 100% nerambursabilă.

 • informații furnizate de Biroul de Presă al Primăriei municipiului Miercurea Ciuc
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy