Modernizáció a csíkszeredai oktatásban: Az oktatási egységek felszerelése bútorokkal, didaktikai és digitális eszközökkel

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Országos Helyreállítási Alap (PNRR): Alapok a modern és megreformált Romániáért!”

Modernizáció a csíkszeredai oktatásban: Az oktatási egységek felszerelése bútorokkal, didaktikai és digitális eszközökkel.

Csíkszereda önkormányzata, mint kedvezményezett, aláírta „A csíkszeredai egyetem előtti oktatási intézmények bútorokkal, didaktikai és digitális eszközökkel való ellátása” című projekt megvalósítására vonatkozó finanszírozási szerződést, projektkód: F-PNRR-Dotari-2023-5850. A projekt megvalósítási időszaka 2023.07.27. és 2024.12.31.

A csíkszeredai óvodák, középiskolák és szakiskolák, összesen 18 oktatási intézmény, valamint az ISK Csíkszereda és a Tanulók Klubja új létesítményekben részesül, ami jelentős hatással lesz az oktatási folyamatra és az oktatás minőségének javulására.

A projekt fő szempontjai a következők:

  • 442 tanterem kap új bútorokat, amelyek kényelmes és modern tanulási környezetet biztosítanak a tanulók és a tanárok számára.
  • 436 tantermet informatikai eszközökkel szerelnek fel, hozzájárulva az oktatási folyamat digitalizálásához és ösztönözve a tanulók digitális készségeinek fejlesztését.
  • 18 természettudományos tanterem (ebből 9 digitális felszerelést kap), 14 számítógépes terem és 21 egyéb tantárgyak laboratóriumai kapnak új felszerelést, ami szilárd alapot biztosít az interaktív tanuláshoz.
  • 18 pszichopedagógiai terem és 14 sportcsarnok kap új felszerelést, amelyek támogatják a tanulók fizikai és érzelmi fejlődését, valamint a tanácsadási és pszichológiai támogató szolgáltatásokat.
  • Négy szakiskolai műhelyt korszerű gépekkel és berendezésekkel szerelnek fel, lehetőséget adva a tanulóknak a gyakorlati készségek és a szakmai alkalmasság fejlesztésére.

A csíkszeredai oktatási korszerűsítési projekt kedvezményezettjei a következő oktatási egységek és szervezetek:

1.ISK Csíkszereda

2.Márton Áron Főgimnázium

3.Octavian Goga Kollégium

4.Aranyalma Óvoda

5.Csipike Óvoda

6.Kis Herceg Óvoda

7.Micimackó Óvoda

8.Napocska Óvoda

9.Nagy István Művészeti Líceum

10.Kájoni János Szakközépiskola

11.Kós Károly Szakközépiskola

12.Székely Károly Szakközépiskola

13.Venczel József Szakközépiskola

14.Segítő Mária Római Katolikus Teológiai Középiskola

15.Tanulók Háza Csíkszereda

16.József Attila Általános Iskola

17.Liviu Rebreanu Általános Iskola

18.Nagy István Általános Iskola

19.Petőfi Sándor Általános Iskola

20.Xantus János Általános Iskola

A projekt célja, hogy jelentős mértékben hozzájáruljon az oktatás minőségének javításához, ami biztosítja a sikeres jövőhöz szükséges eszközöket és létesítményeket a csíkszeredai diákoknak és tanároknak.

A projektet a Felsőoktatás, Kutatás, Fejlesztés és Innováció Finanszírozását Végrehajtó Egység (UEFISCDI) irányítja az Oktatási Minisztérium nevében és megbízásából, amelyet európai forrásokból finanszíroznak Románia Országos Helyreállítási Tervének (PNRR) C15. oktatási komponensén keresztül.

A projekt teljes értéke 26.720.787,97 RON, beleértve az áfá-t is, 100%-os vissza nem térítendő finanszírozás révén.

  • Csíkszereda Városháza Sajtóirodája tájékoztatója

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy