Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mormintele din cimitirul ”maghiar” sunt de fapt morminte de for public

Comitetul de inițiere, înființat de maghiarii din România, prin consiliile locale, organizațiile politice maghiare, biserici și sfera civilă și-au atins scopul propus de a întârzia inaugurarea monumentului din cimitirul militar de la Valea Uzului, planificată pentru vineri, 17 mai.

Însă, deși, din păcate, inaugurarea ”Solei” Eroilor români căzuți în Primul și al Doilea Război Mondial și înhumați în Cimitirul Internațional al Eroilor – Valea Uzului, orașul Dărmănești, județul Bacău, programată pentru data de 17 mai 2019, ora 11:00, nu va mai avea loc la această dată, evenimentul de cinstire a memoriei eroilor români va fi reprogramat, informează conducerea primăriei orașului Dărmănești.

Și cu toate că maghiarii s-au unit la pus bețe în roate, ca de obicei când vine vorba despre orice este românesc, sub motivul ilegalității construcției, Ministerul Culturii și Identității Naționale precizează că mormintele din Cimitirul Internațional al Eroilor căzuți în Primul și al Doilea Război Mondial” nu sunt ale cimitirului maghiar, după cum trâmbițează unii lideri UDMR, ci sunt morminte de for public.

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *