Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Papa Francisc este așteptat cu un dar verde din partea composesoratelor din bazinul Ciuc

Uniunea Composesoratelor din bazinul Ciuc, cea mai mare asociație a composesoratelor și forestiere din bazinul Ciuc, oferă programul de împădurire vizitei Papei Francisc la Șumuleu Ciuc, este un dar simbolic față de responsabilitatea și sensibilitatea Sfântului Părinte pentru natură. Composesoratele anul acesta vor planta 646 de mii de puieți pe 122 ha de teren.

Papa Francisc a subliniat de mai multe ori prin alocuțiunile sale, sau prin enciclica Laudato si’ educația pentru „alianța dintre omenire și mediul înconjurător”: „evitarea folosirii plasticului și hârtiei, folosirea responsabilă a apei, colectarea selectivă a deșeurilor, a cumpăra alimentele în mod rezonabil, a avea grijă de vietăți, utilizarea transportului în comun, plantarea de arbori, folosirea responsabilă a energiei electrice…”

În conformitate cu această precizare, considerăm că papa Francisc va aprecia mai mult decât orice gest material darul nostru, dacă ne comportăm în mod corespunzător cu mediul înconjurător și le folosim gândindu-ne la generațiile viitoare, străduindu-ne „să fim apărătorii lumii și nu jefuitorii, misionarii frumosului și nu ai poluării și distrugerii!” (papa Francisc: Rugăciune pentru pământ)

Totodată am dori ca fiecare parohie, fiecare comunitate parohială înainte de sosirea Sfântului Părinte să planteze un brad sau alt arbore, în curtea bisericii sau a parohiei sau într-un alt loc potrivit.

Să facă acest lucru în lumina învățăturii Sfântului Părinte legate de protecția mediului înconjurător. Să încurajăm credincioșii adunați la plantarea copacului cu o scurtă predică sau cu citirea unei părți din enciclica Laudato si’, să fim mai umani cu lumea creată. Acest brad plantat să ne aducă aminte de vizita papei Francisc și de învățătura sa.

Salutăm cu drag orice altă inițiativă de cadou pentru Episcopul Romei prin care căutăm reînnoirea comunității proprii. De exemplu vizitarea bolnavilor, pregătirea de daruri pentru familiile sărace, ajutorarea copiilor nevoiași. Să simtă toată lumea că ne pregătim de sărbătoare.

Știm și despre celelalte inițiative: concurs de desen și poezie. Și acestea sunt luate în considerare de către noi. Vă rugăm să pregătiți o documentație scurtă despre aceste inițiative, câteva poze și o scurtă descriere. Toate aceste vor fi strânse și trimise Sfântului Părinte. Păstorul va simții că turma trăiește și toată învățătura sa prinde viață, se reînnoiește speranța.

Adresa la care să se trimită documentațiile scurte despre aceste inițiative: ajandekfa@pontifex.ro

pontifex.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *