Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Noul director de asistență medicală: ”Este nevoie de empatie și umilință în procesul de îngrijire”

La conferința de presă din 15 mai 2019 la sediul Consiliului Județean Harghita a fost prezentată Szekeres Ildikó, noua directoare de asistență medicală a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc. Dr. Judit Konrád, manager de spital, a subliniat importanța activității directorului de asistență medicală, deoarece îngrijirea pacientului este o componentă esențială a asistenței medicale, iar directorul de îngrijire medicală conduce activitatea majorității membrilor personalului, asistenților și asistentelor medicale care reprezintă personalul spitalului.

Ildikó Szekeres, noul director de îngrijire medicală, și-a prezentat calificarea de asistentă obținută la liceul și școala tehnică de specialitate din Odorheiu Secuiesc și diploma obținută mai târziu la Universitatea de Economie din Budapesta. A lucrat timp de 15 ani la Departamentul de Urgență al Spitalului din Ciuc și apoi la Direcția de Sănătate a Direcției de Sănătate Publică Județeană Harghita, organizând pregătirea și examinarea asistenților. A participat la înființarea Ordinului asistenților medicali, îndeplinind pentru un timp funcția de director al acestei organizații. După aceea a organizat programe de educație pentru sănătate ca angajată a Caritas Alba Iulia.

La întrebarea unui jurnalist, a răspuns că după părerea sa, în momentul de față în domeniul actului de îngrijire este nevoie de empatie și umilință în comunicarea cu pacientul.

Csaba Borboly și directorul Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, consideră că pacienții au o așteptare legitimă de a fi tratați cu empatie și modestie profesională de către lucrătorii sistemului de sănătate din România și și-a exprimat speranța că acest lucru va fi realizat în spitalul din Miercurea Ciuc. „Pentru o instituție cu planuri ambițioase de dezvoltare, cum este spitalul din Miercurea Ciuc, este foarte important ca toate activitățile spitalului, inclusiv asistența medicală, să fie în mâini bune. Trebuie să încercăm să oferim îngrijire de calitate așa cum așteaptă pacienții „, a spus Csaba Borboly. El a adăugat că acest lucru necesită o pregătire suplimentară a personalului. Dr. Konrád Judit a mulțumit fostului director de asistență medicală, Vízi Mária pentru activitatea desfășurată de-a lungul mandatului.

Mandatul lui Szekeres Ildiko este de șase luni, iar concursurile pentru medici șef de secție și pentru postul de director de asistență medicală vor fi anunțate în curând.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.