Nu vrem locuri de muncă, nu vrem școli, nu vrem spitale și nici străzi … vrem un steag în Piața Libertății

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Curtea de Apel Târgu Mureș a menținut sentința din 27.04.2016 a Tribunalului Harghita prin care obligă primăria Miercurea Ciuc să îndepărteze steagul secuiesc din Piața Libertății. Este vorba de un litigiu cu primărie, prefectură, ceva politicieni români și maghiari incompetenți și mult scandal inutil.
Treaba asta cu Steagul Secuiesc din Piața Libertății chiar a devenit un subiect penibil și nu vrem să îl dezbatem. Altceva ne sperie foarte tare. Vedem politicienii maghiari incompetenți cum se bat prin tribunale pentru a arbora un steag și nu e nimic rău în asta. E bine ca oamenii să lupte pentru crezurile și simbolurile lor, oricare ar fi acelea. Problema e că incompetenții de maghiari care se bat toată ziua pe tema unui steag cu statul român nu fac același lucru și pentru nevoile adevărate ale maghiarilor. Nu se duc să facă scandal la București că nu se dau fonduri în Harghita, nu dau pe nimeni în judecată că spitalele sunt vai de mama lor și școlile din mediul rural se dărâmă pe copii, nu fac scandal și nu dau pe nimeni în judecată că în comunele din Harghita drumurile sunt praf și în general nu se luptă serios pentru mai nimic ce ar putea face viața mai bună etnicilor maghiari.

Deci nu faptul că politicienii maghiari se judecă cu statul român pentru steagul secuiesc este o problemă, ci faptul că nu merg prin tribunale să se bată pentru nivelul de trai al maghiarilor. Dacă politicienii maghiari ar consuma un sfert din timpul și resursele consumate cu Steagul Secuiesc pentru a face locuri de muncă, grădinițe, școli, spitale, etc. județul Harghita ar fi de 10 ori mai dezvoltat.

La noi la redacție vin tot felul de sesizări, apeluri, rugăminți, sugestii sau chiar și critici, atât de la români cât și de la maghiari. Suntem efectiv uimiți de diferența fantastică între problemele oamenilor din Harghita și acțiunile politicienilor. Atât românii cât și maghiarii care ne contactează o fac pe probleme de spitale și sănătate, școli, abuzuri ale autorităților și niciodată pe probleme interetnice. Când ne uităm la ce zic politicienii din Harghita nu mai regăsim nimic din ce ne spun oamenii; nu școli, nu spitale, nu salarii , nu nimic. Politicienii din Harghita au terminat tot ce aveau de făcut și acum se plimbă pe la tribunale cu steaguri. Politicienii români nu mai pot de Steagul Secuiesc iar cei maghiari nu mai știu cum să-i întărâte pe cei români.

Dacă noi de la redacția ziarharghita.ro am avea o putere de decizie absolută am da o lege prin care pe fiecare stradă din Harghita să fie pus Steagul Secuiesc, toate denumirile de străzi, instituții etc. să fie doar în maghiară și aleșii locali de etnie română să nu mai aibă drept de vot. Să vedem atunci ce o să mai facă politicienii incompetenți maghiari. Se vor apuca oare de făcut locuri de muncă, spitale, străzi și școli ? Vă spunem noi … Nu. Căci dacă știau să o facă o făceau pâna acum. Chiar mă mir cum de mai ies 35% din maghiari să voteze asemenea incompetenți.

I.R.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy