Numărul de turiști care coboară în Salina Praid, mai mare decât anul trecut

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Numărul de turiști care coboară în Salina Praid este mai mare decât anul trecut, iar tendința este de creștere, ținând cont că este perioada concediilor și a vacanței pentru elevi.

Directorul tehnic al Salinei Praid, Sebestyen Jozsef, a declarat pentru AGERPRES că numărul de turiști este mai mare cu 35.000 față de anul trecut, respectiv a crescut de la 172.000 de turiști înregistrați ăn 2015, până la 15 iulie, la 207.330, în aceeași perioadă a acestui an.

Datele statistice arată că în cursul zilei de duminică, 17 iulie, a fost consemnat și recordul acestui sezon, respective 5.500 de persoane care au coborât în subteran, fie pentru tratament, fie pentru relaxare.

Sebestyen Jozsef a arătat că se așteaptă ca acest record să fie depășit, ținând cont că, anul trecut, cel mai mare număr de turiști care a coborât în salină într-o singură zi a depășit 6.000.

Potrivit sursei citate, numărul de turiști depinde de starea vremii, media celor care coboară în subteran fiind cuprinsă între 3.000 și 4.000 de persoane pe zi.

Turiștii care merg să se relaxeze sau pacienții care coboară în salină pentru tratament au la dispoziție o serie de facilități de petrecere a timpului. În galeria de vizitare, aflată la 120 metri adâncime se găsesc spații de joacă pentru copii, un cinema 3D, dar și locuri de creație pentru cei mici.

Doritorii pot face și mișcare în subteran, întrucât au la dispoziție mese de ping-pong, dar pot participa și la ore de gimnastică, cu un antrenor, acestea fiind foarte de benefice pentru pacienți, în condițiile în care astfel pot inhala mai mult aer sărat.

Tot în subteran, pasionații de internet au acces la wireless, iar cei care doresc să bea un ceai sau să servească masa au la dispoziție o cafenea și un restaurant.

Turiștii care preferă soarele, pot merge la cel mai mare ștrand cu apă sărată din România, care a fost deschis în urmă cu doi ani și care a devenit un punct de atracție pentru cei care vin la Praid. Sebestyen Jozsef a precizat că, în funcție de vreme, între 800 și 1.000 de turiști merg la ștrand, a cărui apă este indicată pentru tratarea afecțiunilor reumatice.

Începuturile Salinei Praid datează încă din epoca romană, în unele documente fiind amintite patru excavații de suprafață „tip amfiteatru”.

În apropierea comunei Praid se află și „Muntele de Sare”, o rezervație geologică inclusă în zonele naturale protejate de interes național, care are aproximativ 60 de hectare și unde cresc plante extrem de rare, unele unice în România.

AGERPRES

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy