Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

O casă a luat foc din cauza jarului căzut din sobă. Sfaturi pentru a evita astfel de evenimente

Ieri, 30 martie a.c., în jurul prânzului, pompierii militari și civili din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița și SVSU Stânceni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la o casă din comuna Stânceni, județul Mureș.

„La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent la acoperișul casei și în interiorul a două camere, cu pericol de propagare la întregul imobil și anexele aflate în imediata apropiere. Pompierii mobilizați pentru stingerea flăcărilor au intervenit cu două autospeciale de stingere, timp de aproape 2 ore. Din fericire, în urma incendiului, nu s-au înregistrat victime; proprietara casei, o bătrânică, în vârstă de 82 de ani, s-a autoevacuat înaintea sosirii echipajelor la locul evenimentului.

În urma incendiului, au ars: acoperișul casei, pe o suprafață de circa 40 mp, bunurile din interiorul a două camere; s-au degradat pereții și tavanul, pe o suprafață de circa 40 mp. Cauza probabilă a incendiului a fost jarul căzut din sistemul de încălzit (sobă fără acumulare de căldură). S-au salvat și protejat, în urma intervenției, bunuri în valoare de 200.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 20.000 lei.”, transmite ISU Harghita.

Astfel de evenimente pot fi evitate, respectând următoarele reguli:

  • Nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcționării;
  • Nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;
  • Nu lăsați ușa sobei deschisă;
  • Nu supraîncălziți soba;
  • Montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a sobei, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50×0,70 metri;
  • Nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata apropiere;
  • Stingeți focul pe timpul nopții;
  • Nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

 
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *