O mulțime de politicieni maghiari din România merg să se închine pe bani publici la politicienii din Ungaria

0

Articol disponibil în: Magyar Română

De ceva vreme se simte miros de alegeri în Ungaria și cum cei de acolo au nevoie de voturi nu se ostenesc să vină la maghiarii din România, să meargă din ușă în ușă să-i convingă,  apelează la politicienii maghiari din România să le facă treaba. Aceștia, fără nicio urmă de demnitate, se tot duc în Ungaria sub diverse pretexte, că se pot duce pe bani publici, adică exact pe banii celor care apoi vin să-i manipuleze.

Faptul că maghiarii din România acceptă să fie folosiți electoral de unii politicieni din Ungaria e doar alegerea lor. Faptul că li se permite politicienilor maghiari din România să toace bani publici mimând vizite de interes public în Ungaria, când de fapt ei merg în scopuri electorale,  e treaba autorităților.

Ce nu înțelegem noi este de ce politicienii maghiari din România nu cer în locul serviciilor oferite celor din Ungaria și ceva pentru maghiarii din România. De ce nu cer Ungariei să facă o autostradă din Harghita până la Budapesta sau de ce nu cer Ungariei să trimită investitori în Harghita pentru a crea noi locuri de muncă, bine plătite care să scoată etnicii maghiari din sărăcie. De ce nu cer, când merg să se închine la politicienii din Ungaria,  și ceva pentru maghiarii lor de acasă,  care de abia își plătesc facturile și nu mai au bani de medicamente.

Ca publicație, partea electorală nu ne interesează,  dar când vedem cum politicienii maghiari din România se plimbă toată ziua prin Ungaria pe banii maghiarilor din România nu putem să ne prefacem că totul este în regulă. Lor le arde de plimbări și poze în timp ce maghiarii din Harghita o duc din ce în ce mai greu.

I.R.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy