O nouă MINIMĂ a acestei toamne a fost înregistrată la Miercurea Ciuc: MINUS 8 grade Celsius!

0

Articol disponibil în: Română

Mercurul termometrelor a coborât, miercuri dimineaţa, la Miercurea Ciuc, până la minus 8 grade Celsius, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură din ţară înregistrată în această toamnă, în zonele locuite.

Meteorologul de serviciu Adrian Paşol, de la Centrul Meteo Regional Sibiu, a declarat pentru Agerpres că valoarea de minus 8 grade Celsius s-a consemnat datorită fenomenului de inversiune termică, în condiţiile în care la staţiile de munte, pe creste, a fost mai cald decât în Harghita. Potrivit sursei citate, la Vârfu Omu s-au înregistrat minus 3 grade Celsius, iar la Bâlea Lac s-a consemnat minus un grad Celsius.

Şi în celelalte localităţi harghitene s-au înregistrat temperaturi negative. La Topliţa şi Joseni au fost minus 6 grade Celsius, la Bucin s-au consemnat minus 3 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc mercurul termometrelor a arătat minus 1 grad Celsius.

Meteorologul Adrian Paşol a mai spus că în următoarele două zile vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil, iar noaptea temperaturile vor fi scăzute.

Este pentru a doua oară în această lună când la Miercurea Ciuc se înregistrează cea mai scăzută temperatură din ţară, după ce în data de 23 octombrie mercurul termometrelor a arătat minus 5,1 grade Celsius.

Minima absolută a lunii octombrie, în Harghita, a fost de minus 13,5 grade Celsius şi s-a înregistrat în anul 1988, tot la Miercurea Ciuc, iar maxima a fost de 30,6 grade Celsius şi s-a consemnat în 1955.

Sursa : voceatransilvaniei.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy