Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

O pereche de vidre și o vulpe pe un ”patinoar” natural, pe gheața Lacului Roșu

O pereche de vidre și o vulpe pe un ”patinoar” natural, pe gheața Lacului Roșu din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș.

Vidra și vulpea sunt prădători mici, cu un rol important în menținerea ecosistemelor sănătoase.

Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 6.793 de hectare pe raza județelor Harghitași Neamț, 6,557 de hectare fiind păduri, din acestea, 5.123 de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.

În Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș se regăsesc 1.147 de specii de plante superioare, unele endemice sau foarte rare. Parcul oferă condițiile de adăpost, liniște și hrană pentru o faună bogată și echilibrată, cu o rețea trofică sănătoasă, între care numeroase specii de reptile, amfibieni și păsări, la acest capitol regăsindu-se cocoșul de munte, acvila de munte sau huhurezul mare, precum și mamifere, între care cerbul, capra neagră, ursul, râsul sau lupul.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.