Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

O persoană din Gheorgheni a găsit o geantă cu acte, bani și carduri bancare și ilegal a extras 2600 de lei

O persoană, de 43 ani, din Gheorgheni, este cercetată penal pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

În data de 28.03.2019, J.J.,de 49 ani, din Joseni s-a adresat Poliției municipiului Gheorgheni, sesizând faptul că în cursul aceleiași zile, ora 18.00, în timp ce cobora dintr-un autoturism parcat pe raza municipiului Gheorgheni, i-a căzut poșeta în care se aflau acte de identitate, suma de 550 lei și mai multe carduri bancare. Ulterior, partea vătămată, după ce a constatat lipsa poșetei și, implicit, a documentelor din interior, a contactat unitățile bancare emitente ale cardurilor în cauză în vederea adoptării de măsuri specifice. Cu acest prilej, s-a constatat că din conturile persoanei vătămate au fost efectuate mai multe extrageri de numerar, în sumă totală de 2600 lei.

În urma activităților de cercetare desfășurate de polițiști, s-a constatat că D.R., de 43 ani, din Gheorgheni, ar fi găsit, în cursul aceleiași zile, poșeta părții vătămate, cu documentele de identitate și plată respective, și ar fi însușit-o, după care ar fi procedat la extrageri de numerar prin folosirea cardurilor.

A fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, urmând ca, după finalizarea cercetărilor, acesta să fie înaintat, spre competentă soluționare, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Gheorgheni.

  • IPJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *