Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Odorheiu Secuiesc – exerciţiu trimestrial de cooperare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita va organiza şi  desfăşura, mâine seară, un exerciţiu cu tema: „Activitatea ISU „Oltul” Harghita şi a structurilor de cooperare pe linia realizării managementului situațiilor de urgență rezultate în urma producerii unui cutremur, urmat de un incendiu şi solicitare de asigurare măsuri la identificarea unui colet suspect, la un operator economic din Odorheiu Secuiesc”

 Joi, 7 martie, în municipiul Odorheiu Secuiesc, va avea loc un exerciţiu (EXCOM) de conducere şi cu forţe în teren, pe timp de noapte, coordonat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, pentru gestionarea unor situaţii de urgenţă generate de producerea unui cutremur urmat de incendiu la o societate de prelucrare a lemnului, situată în zona industrială a municipiului, pe strada Rakoczi Ferencz, ce presupune simularea producerii unui cutremur, cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter, resimţit puternic la nivelul municipiului Odorheiu Secuiesc, urmat de izbucnirea unui incendiu la atelierul de producţie a societăţii de prelucrare a lemnului, existând şi pericol de prăbuşire a unui exhaustor; căutarea-salvarea a două persoane rănite, surprinse în interiorul clădirii, care prezintă arsuri și simptome ale intoxicării cu fum și nu se pot autoevacua, acordarea primului ajutor calificat și transportul acestora la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc; desfășurarea operațiunilor pentru stingerea și lichidarea incendiului, limitarea și înlăturarea efectelor situației de urgență; identificarea unui colet suspect în incinta clădirii; intervenţia structurilor specializate şi asigurarea zonei de producerea probabilă a situaţiilor de urgenţă.

 

La exerciţiu vor participa, pe lângă personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, o grupă de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, un echipaj de ambulanţă din cadrul Serviciului de Ambulanţă Județean Harghita şi un echipaj al Direcţiei Judeţene de Informaţii Harghita.

Exerciţiul are drept obiective generale:

  1. verificarea concepţiei de acţiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării exerciţiului;
  2. pregătirea psihologică a personalului operatorului economic pentru cunoaşterea modului de comportare pe timpul acţiunilor de intervenţie şi salvare-evacuare în situaţiile create;
  3. verificarea modului de funcţionare a tehnicii de intervenţie şi a gradului de dotare cu mijloace de protecţie şi de stingere pentru astfel de situaţii;
  4. verificarea modului de organizare pentru coordonarea acțiunilor de salvare și evacuare a personalului obiectivului afectat;
  5. verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante la derularea exerciţiului şi stabilirea căilor de perfecţionare a acestei activităţi.

Scopul exercițiului este acela de a angrena toate forțele cu rol în monitorizarea și gestionarea unor astfel de situații de urgență și de a le pregăti pentru intervenția într-o situație reală.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.