Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Oferta turistică a județelelor Covasna, Harghita și Mureș la București și Budapesta

Cele trei județe au promovat Ținutul Secuiesc la un stand comun în cadrul celei de-a 42-a ediții a Târgului de Turism al Ungariei, respectiv la Târgul de Turism organizat la Romexpo București.

La eveniment zona Trei Scaune a fost reprezentată de Asociația pentru Promovarea Turismului din Județul Covasna, județul Harghita de Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară Harghita, iar județul Mureș de către Asociația Visit Mureș.

Cele trei județe sunt participante permanente la expoziții și târguri internaționale de turism, care oferă o bună oportunitate de a promova regiunea și valorile acesteia, precum și de a stabili contacte și întâlniri profesionale. „Este important ca turiștii să obțină informații despre ofertele turistice ale județului Covasna din prima mână, nu numai prin pliante sau siteuri online. Experiența ne arată, că cei interesați de regiune caută standul Ținutul Secuiesc, ceea ce se materializează în numărul turiștilor din țară și de peste hotare”, a subliniat Grümann Róbert, vicepreședintele CJ Covasna.

La târgul de turism din București mulți au căutat oferte de Paște, hoteluri și programe pentru familii cu copii, precum și furnizori de servicii pentru programele de team building și locații care acceptă vouchere de vacanță. La eveniment doritorii au putut încerca decorarea de turtă dulce sub îndrumarea familiei Szántó din Târgu Secuiesc.

La târgul de turism numărul unu al Ungariei standul de 30 mp al Ținutului Secuiesc s-a pus accent deosebit pe oferta de experiențe, dezvoltarea relațiilor personale și informarea cât mai vastă a publicului. Persoanele interesate au căutat, în cea mai mare parte, cazare rurală, camping și tururi organizate, dar au fost, de asemenea, interesate de oportunități de programe active. Vedeta standului de anul acesta a fost o mascotă de urs în dimensiuni reale, cu care organizatorii au sperat să atragă turiști la observatorul de urși.

Cei din județul Harghita au promovat aplicația și siteul Visit Harghita, precum și festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc, sau Olimpiada Nebunilor din Harghita Băi.

La fel ca la standul din Budapesta, și la București mulți s-au interesat de locuri de cazare, oportunități de programe pentru perioada pelerinajului de rusalii și vizita Papei la Șumuleu Ciuc. În egală măsură s-au bucurat de interes hărțile și aplicațiile turistice. Mulți vizitatori din Ungaria revin în zonă, unii au rude, prieteni aici. Majoritatea lor se interesează de vizite la stână, mersul cu căruța, observarea ursului, sporturi de iarnă și drumeții. Mulți sunt interesați de Lacul Roșu, de Statuia lui Isus de pe Muntele Gordon, de Hotarul de o mie de ani, dar sunt căutate și satele mici, ascunse, unde pot să înnopteze la casele sătenilor, să mănânce la masa lor ascultând povestiri.

Aplicația Visit Harghita, care rezumă opțiunile de cazare, posibilitățile de petrecere a timpului liber, atracțiile turistice, este populară printre turiști. „Ne pregătim de cea mai mare clacă a Ținutului Secuiesc, și anume organizarea vizitei Papei Francisc la Șumuleu Ciuc. Vizita Sfântului părinte este o mare bucurie pentru noi, dar în același timp și o mare provocare. Atenția lumii se va îndrepta spre noi, deci este o bună ocazie să arătăm cine suntem, dar trebuie să primim pelerinii în mod corespunzător. Vrem să arătăm lumii regiunea, valorile noastre, și am dori ca vizitatorii să se întoarcă la noi în viitor. În această perioadă organizăm Zilele Județului, cooptând județele învecinate, ca să putem oferi programe cât mai variate vizitatorilor, să explorăm potențialul turistic al regiunii. Nu numai la evenimente majore, dar și în alte ocazii punem accent pe promovarea oportunităților oferite de zonă, de aceea considerăm important să participăm la expoziții și târguri profesionale, și suntem bucuroși să vedem un interes crescând”, a declarat Borboly Csaba, președintele CJ Harghita.

Asociația Visit Mureș s-a prezentat la ambele târguri cu un pachet triplu. „La standul județului Mureș, colegii noștri au prezentat un pachet de program de 5 zile cu plimbări culturale și istorice, drumeții, tratamente spa și programe de relaxare. Am vrut să arătăm tuturor cum județul Mureș oferă o varietate de oportunități de relaxare. Târgu Mureș are oferte culturale, Sighișoara oferte istorice, Reghin și Valea Mureșului sunt recomandate celor care practică turismul activ, la Sovata sunt numeroase posibilități de tratament și spa, precum și programe culinare. Pe lângă oferta de programe am făcut un sumar al locurilor de cazare din județul Mureș, și ne-a îmbucurat faptul , că anul acesta mai mulți hotelieri, proprietari de pensiuni au răspuns apelului nostru, și ne-au trimis oferte concrete”, a declarat Szőcs Levente Zoltán, managerul Asociației Visit Mureș. Specialistul a mai adăugat: „A treia piesă a ofertei noastre a fost promovarea Transilvania Motor Ring. Complexul sportiv deschis anul trecut are cea mai mare pistă de motocicletă din țară, de accea am considerat importantă promovarea acesteia, a dotării tehnice, precum și a concusurilo ce se vor organiza aici”. Conform lui Szőcs Zoltán Levente publicul a fost interesat mai mult de gastronomia locală, precum și de turismul rural, dar și masa de informații cu touchscreen și harta cu atracțiile județului, special concepute pentru astfel de târguri, a avut mare succes.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.