Opt intervenții pentru pompierii harghiteni – luni, 8 august

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultimele 24 de ore, echipajele operative au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a celor 8 situații de urgență, dintre care 7 au constat în asistență medicală din partea echipajelor SMURD.

Ieri, în jurul orei 13.45, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, pompierii Punctului de lucru Bălan au fost alertați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, pe strada 1 Decembrie din orașul Bălan. La sosirea echipajului de intervenție, flăcările se manifestau violent, cu degajări mari de fum, la compartimentul motor, existând riscul extinderii acestora la întregul autovehicul. Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea acestuia și limitând astfel efectele negative ale evenimentului. Flăcările, izbucnite, cel mai probabil, în urma unui scurtcircuit electric, au afectat materialele combustibile din compartimentul motor, anvelopele din față și oglinzile retrovizoare ale autoturismului. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

În ultimele 24 de ore, au fost transmise mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în Băile Homorod și mesaje privind avertizări meteorologice periculoase imediate transmise de către IGSU pentru județele Alba, Brașov, Harghita, Mureș, Sibiu.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii militari harghiteni acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.                 

Subunitățile operative ale ISU ”Oltul” Harghita rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.  

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy