Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Oricine se poate vaccina cu serul AstraZeneca. Nu mai este nevoie de programare

Orice persoană care dorește să se vaccineze cu serul produs de AstraZeneca o poate face chiar dacă are sau nu programare.

Vaccinarea cu vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca se va face direct prin prezentarea la centrul de vaccinare (doar centrele cu vaccin AstraZeneca) fără programare prealabilă, arată un document semnat de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, și adresat ministrului Sănătății și Direcțiilor de Sănătate Publică, document obținut de HotNews.ro.
Condiția este ca în centre să nu fie persoane programate, acestea având prioritate.
Decizia a fost luată „ca urmare a scăderii adresabilității populației” pentru vaccinarea cu acest vaccin, se arată în documentul semnat de Valeriu Gheorghiță.
207.000 de români și-au anulat programarea făcută pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, iar dintre cei care au confirmat programarea 99.000 nu s-au prezentat, după ce au apărut informaţii legate de tromboze asociate acestui vaccin, spunea marțea trecută Valeriu Gheorghiță.

EMA a anunțat că nu retrage recomandarea folosirii vaccinului AstraZeneca

Comitetul de siguranță al Agenției Europene a Medicamentului a transmis, în 7 aprilie că există o legătură cauzală între apariția cheagurilor de sânge și vaccinarea cu serul AstraZeneca, apariția acestora putând fi inclusă în lista de efecte adverse foarte rare. EMA a anunțat, însă, că nu retrage recomandarea folosirii vaccinului AstraZeneca pentru că efectele sunt extrem de rare. Ele urmează să fie adăugate în prospect. Comitetul a anunțat că în stabilirea acestei concluzii au fost luate în considerare toate dovezile existente, inclusiv părerea unui grup de experți.

EMA a reamintit profesioniștilor din domeniul medical că trebuie să rămână conștienți de posibilitatea apariției acestor cazuri extrem de rare la 2 săptămâni de la vaccinarea cu serul AstraZeneca/Vaxzevria.

După acest anunț, miniștrii Sănătății din UE au avut o ședință în format online, în care nu au reușit însă să ia o decizie unitară în privința vaccinului AstraZeneca.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate 2.326.484 de persoane, dintre care 1.435.730 au primit ambele doze de vaccin. În România sunt 254 de centre de vaccinare, cu 360 de fluxuri.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *