Parlamentul Ungariei – Fidesz boicotează ratificarea aderării Suediei la NATO

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, a fost în centrul unui impas parlamentar cu privire la aderarea Suediei la NATO, sabotând o sesiune a parlamentului convocată de opoziție pentru ratificare. Chiar și în prezența unui grup de ambasadori occidentali, Fidesz a refuzat să participe la vot, alimentând critici și frustrare în rândul oficialilor internaționali.

Sesiunea extraordinară de luni a Parlamentului ungar s-a încheiat fără o decizie din lipsă de cvorum, deși opoziția a făcut eforturi pentru a ratifica aderarea Suediei la NATO. Președintele ședinței a constatat că niciun punct de pe ordinea de zi nu poate fi dezbătut și că nu există posibilitatea de luări de cuvânt din partea participanților, ceea ce a determinat închiderea sesiunii.

Potrivit agenției publice de presă MTI, în afara partidelor de guvernământ, au lipsit și unele membre ale unor partide de opoziție. Cu toate acestea, opoziția, lipsită de puterea necesară pentru cvorum, s-a confruntat cu un impas, în condițiile în care deputații Fidesz nu au fost prezenți.

Máté Kanász-Nagy, un deputat al opoziției, a exprimat tristețea față de absența partidelor de guvernare și a guvernului în timpul ședinței. El a subliniat că este inacceptabil faptul că Fidesz și alte partide de guvernare continuă să blocheze aderarea Suediei la NATO fără a oferi nicio explicație coerentă.

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a fost criticat pentru nerealizarea promisiunilor sale anterioare privind ratificarea aderării Suediei la NATO. Deși s-a angajat în fața omologilor săi din cadrul NATO să acționeze rapid, deputații Fidesz nu s-au prezentat la sesiunea extraordinară inițiată de opoziție pentru a vota aderarea Suediei.

Într-o demonstrație simbolică, ambasadori occidentali, printre care ambasadorul american la Budapesta, David Pressman, au sosit la Parlamentul de la Budapesta pentru a susține aderarea Suediei la NATO. Cu toate acestea, tergiversarea Ungariei i-a frustrat profund pe oficialii occidentali, care au exprimat îngrijorare cu privire la întârzierea procesului de ratificare și lipsa de claritate din partea Budapestei.

Oficialii occidentali au subliniat că Ungaria promisese anterior să faciliteze aderarea Suediei și că întârzierea actuală este alarmantă. Ei au insistat asupra necesității unei ratificări rapide pentru a întări securitatea în regiune.

În timp ce conducerea Fidesz a indicat că ratificarea ar putea avea loc la sesiunea parlamentară ordinară programată pentru sfârșitul lunii februarie, opoziția maghiară și oficialii occidentali au exprimat frustrare față de întârziere și au subliniat necesitatea unei acțiuni urgente pentru aderarea Suediei la NATO.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy