Partidul Alianța Națională (PAN) este cea mai nouă formațiune politică din România. Ce promite și de ce este acuzată în scurt timp de la înființare

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Duminică, pe 6 ianuarie, a fost anunțată pe facebook înființarea unui nou partid politic în România, denumit Partidul Alianța Națională (PAN).

Iată ce putem afla despre cea mai nouă formațiune politică din România, de la întemeietorul ei fostul ofițer SRI Daniel Dragomir:

”Dragi prieteni,
A venit vremea,

Anunț astăzi înființarea Partidului Alianța Națională, care îi are ca fondatori pe Dan Chitic, Aurelian Popa și Lucian Dumitrașcu.

Partidul Alianța Națională este o mișcare națională care își fondează ideologia pe principii patriotice, conservatoare, de respectare a tradițiilor și valorilor românești, pe sprijinirea capitalului autohton.

Susțin această mișcare național-patriotică, ea fiind exprimarea politică a dezideratelor România 3.0.

În data de 24 ianuarie 2019 vom organiza Conferința de lansare a Partidului Alianța Națională și programul politic.

Vă așteptăm alături de noi!
De la vorbe, la fapte!

Traiască România!”

Potrivit fondatorilor, partidul are ca obiective principale:

  • Distrugerea statului paralel și tragerea la răspundere a tuturor celor care au comis abuzuri împotriva românilor,
  • Aducerea instituțiilor de forță în matca lor constituțională și respectarea voinței cetățenilor în fața oricăror influențe ale cercurilor de interese din țară și din exterior,
  • Redarea demnității și afirmarea suveranității țării prin punerea românilor pe primul loc în orice demers politic,
  • Afirmarea voinței suverane a intereselor românilor în Uniunea Europeană.

Această mișcare național-patriotică este exprimarea politică a dezideratelor România 3.0 .

De ce Alianța Națională? Ne răspunde tot Daniel Dragomir:

”Am explicat (video si transcript) pozitionarea ideologica in planul politicii interne (fata de coalitia PSD-ALDE si fata de “opozitia” PNL-USR-Ciolos-Coldea-Macron), dar si in plan extern (liga partidelor suveraniste, Matteo Salvini, Steve Bannon, Marine Le Pen, grupul de la Visegrad).

Dar mai ales, am explicat de ce a venit vremea sa ridicam privirea din pamant, sa spunem gata, m-am saturat sa fim tratati ca lacheii de mana a patra.

Prosperitatea si dezvoltarea Romaniei nu pot exista fara demnitatea si mandria de a fi patrioti.
Patriotismul nu se practica din cand in cand, la sarbatorile nationale sau cand e frumos afara pentru gratare. Avem datoria de a lupta pentru Romania in fiecare zi, in fiecare ceas!

Vă așteptam alături de noi!”

 

Însă, PACT pentru România somează Partidul Alianța Națională (PAN) să-și modifice de urgență sigla electorală cu care a fost înscris în registrul partidelor politice. Însemnul electoral al PAN reprezintă o stea aproape identică cu sigla PACT pentru România, așa cum se poate vedea în imaginile de mai jos, atenționează membrii PACT.

”Solicităm public reprezentanților PAN să înlocuiască sigla electorală plagiată și menționăm că, în caz contrar, vom face uz de toate căile legale pentru a soluționa această speță. Menționăm că potrivit Legii Partidelor Politice nr. 14/2003, art. 5, alin. (1) ”Fiecare partid politic trebuie să aibă denumire integrală, denumire prescurtată și semn permanent proprii. Denumirea integrală, denumirea prescurtată și semnul permanent trebuie să se deosebească clar de cele ale partidelor anterior înregistrate, fiind interzisă utilizarea acelorași simboluri grafice, oricare ar fi figura geometrică în care sunt încadrate.

Nu este o surpriză faptul că activitatea unui partid politic fondat de un condamnat pentru corupție și de apropiații săi debutează printr-un furt, fie el și intelectual. Agenda PAN, un partid iliberal, pro-corupție și antioccidental, este extrem de periculoasă și de nocivă pentru interesele României și se situează la polul opus față de valorile și principiile PACT, o platformă politică liberală, pro-europeană și pro-atlantică” – transmit cei de la PACT.

***

PACT este o platformă civică și politică de centru–dreapta, care încurajează implicarea cetățenilor din țară și din diaspora în deciziile comunităților lor și promovează libertatea economică, dezvoltarea regională și consolidarea democrației românești în NATO și UE.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy