Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Posibilitate de a ajuta organizațiile românești din Covasna și Harghita! 

Mihai Târnoveanu face un apel către români pe pagina sa de facebook, prin care cere ajutor. Vicepreşedintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș luptă pentru păstrarea identității românești și organizează o strângere de fonduri.

”Avem nevoie de ajutor. Este necesară achiziționarea a o sută volume de către Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe pentru a fi puse la dispoziția tuturor celor interesați de cercetarea istoriei naționale, regionale și locale, în vederea elaborării unor lucrări de licență, masterat, doctorat și de volume monografice.

Lucrările sunt tipărite de Editura TIPO MOLDOVA din Iași care a publicat 100 de cărți de istorie consacrate Marii Uniri, la împlinirea a 100 de ani de la acest eveniment astral din istoria României.

Fondurile necesare se strâng în contul Centrului Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” cod IBAN RO80 RNCB 0124 0380 2698 0001 deschis la BCR Sf. Gheorghe. Adresa este Sf. Gheorghe, str. Miko Imre 2, telefon/fax 0267-313534, cod fiscal 10603955.

Printre autorii acestor cărți de mare anvergură, îi mentionăm pe Nicolae Iorga, Nicolae Densușianu, A.D. Xenopol, Vasile Pârvan, Take Ionescu, Onisifor Ghibu, General C.D. Mărdărescu, Gheorghe I.Brătianu, precum și Ioan Aurel Pop, Gheorghe Buzatu și Ioan Bolovan.

Cuvântul scris contează, Cuvântul marilor autori români, care spune, de secole, neîncetat, că aici, pe aceste meleaguri, în veci am fost lăsați de Dumnezeu pentru a orândui România.”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.