Patru bărbați din Neamț, cercetați de polițiștii harghiteni pentru infracțiuni de braconaj

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • VÂNAT EVALUAT LA PESTE 6000 DE EURO, DEPISTAT ÎN URMA UNUI BRACONAJ

Patru bărbați din Neamț sunt cercetați de către polițiștii harghiteni pentru infracțiuni de braconaj cinegetic, transport de vânat dobândit în mod ilegal, uz de armă letală fără drept și complicitate la aceste acțiuni ilegale. Polițiștii au descoperit și documentat un caz de braconaj cinegetic, soldat cu confiscarea unui exemplar de vânat evaluat la peste 6000 de euro.

În dimineața zilei de 28 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Gheorgheni au intervenit pe DN 12C, unde au identificat un grup de indivizi cu vârste cuprinse între 22 și 35 de ani, toți din comuna Pângărați, jud. Neamț. Cei în cauză se deplasau spre Lacul Roșu și în urma controlului, asupra lor a fost găsită o armă de vânătoare, cartușe cu glonț, lanterne, cuțite și saci de rafie – echipamentul specific unei activități ilegale de braconaj.
De asemenea, autovehiculul acestora a fost descoperit un exemplar de vânat, un cerb comun evaluat la peste 6000 de euro. Ancheta a fost preluată de către specialiștii Serviciului Arme Explozibil și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Harghita.
”, a transmis IPJ Harghita.

Conform sursei citate, cei patru bărbați sunt acum cercetați în cadrul unui dosar penal, pentru comiterea infracțiunilor de braconaj cinegetic, transportul vânatului dobândit din braconaj, uz de armă letală fără drept și complicitate la infracțiunea de braconaj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy