Pe 5 decembrie sărbătorim Ziua Internațională a Voluntarilor

0

Articol disponibil în: Română

În fiecare an, la 5 decembrie este celebrată Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day – IVD) o zi ce oferă atât voluntarilor, cât şi organizaţiilor ocazia de a onora munca în folosul celorlalţi, de a împărtăşi valorile voluntariatului şi de a le promova în cadrul comunităţilor, organizaţiilor neguvernamentale, agenţiilor ONU, autorităţilor guvernamentale sau în cadrul sectorului privat.

În acest an, tema Zilei Internaționale a Voluntarilor celebrează eforturile de voluntariat care întăresc participarea locală și rezistența comunității în fața dezastrelor naturale, a stresului economic și a șocurilor politice. Evenimentul din 5 decembrie 2018 se va concentra pe modul în care voluntarii pot construi comunități reziliente.

Pompierii harghiteni, în speciali cei voluntari, merită din plin felicitați astăzi, iar conducerea ISU Harghita a transmis un mesaj, cu aceată ocazie:

Astăzi este vorba despre ei, cei care își dăruiesc timpul și priceperea lor pentru a-i ajuta pe alții! Dăruiesc tot și nu așteaptă nimic în schimb!

În ultimii 3 ani, peste 40 de oameni cu suflet mare s-au alăturat pompierilor militari harghiteni pentru a-i ajuta în acțiunile lor. Au dat dovadă de o motivație extraordinară, au învățat și s-au pregătit pentru a participa alături de salvatori la cele mai complexe cazuri!

VOLUNTARII reprezintă un sprijin pentru cetățeni! Sunt un exemplu pentru noi toți și au dovedit că mâinile lor salvează suflete și inimi!

Vă mulțumim, dragi voluntari pentru toate lucrurile minunate pe care le faceți, pentru toată energia cu care ne încărcați, pentru toată implicarea și dăruirea față de oameni!

LA MULȚI ANI!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy