Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pelerini din întreaga lume la Șumuleu Ciuc: Africa de Sud, Canada, Australia, Niger

Vizita papei Francisc la Șumuleu Ciuc aduce cu sine un val de pelerini din Rwanda, Pakistan, Madagascar, Namibia sau Reunion. Credincioșii catolici s-au înscris online pentru a participa la slujba oficiată de Suveranul Pontif în data de 1 iunie, a anunţat miercuri părintele Oláh Zoltán, de la Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia.

Înregistrarea online pe site-ul oficial al evenimentului s-a încheiat luni – 22 aprilie, unde peste 110.000 de persoane și-au manifestat dorința de a-l vedea pe papa Francisc, din care aproape 84 de mii sunt din România, majoritatea din Transilvania şi Banat.

Printre pelerinii care vor fi prezenţi la slujba de la Şumuleu Ciuc se numără persoane care vin din ţări foarte îndepărtate, cum ar fi Pakistan, Rwanda, Africa de Sud, Niger, Madagascar, Australia, Israel, Canada, Namibia sau Reunion.

Părintele Oláh Zoltán, spune că peste 25 de mii de pelerini vin din Ungaria, dar sunt şi persoane din comunităţile maghiare din Serbia, Slovacia sau Ucraina care şi-au exprimat intenţia de a lua parte la acest eveniment.

Vizita apostolică de trei zile în România va fi efectuată în oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj, precum şi la Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc, între 31 mai și 2 iunie.

Agerpres
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *