Percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de șantaj și camătă (FOTO)

0

Articol disponibil în: Magyar RomânăLa data de 27 iunie 2024, în continuarea cercetărilor efectuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj și camătă, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și ai Biroului de Investigații Criminale Miercurea-Ciuc, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, emise de către Judecătoria Miercurea-Ciuc, la domiciliul unor persoane din Ciucsângeorgiu, Mihăileni și Frumoasa.

În cauză a fost reținut faptul că mai multe persoane, în ultimul an, ar fi acordat împrumuturi pentru care ar fi perceput dobânzi cuprinse între 10-15% pe săptămână, ulterior făcând presiuni asupra victimelor pentru ca sumele de bani și în special dobânzile să le fie restituite.”, a precizat IPJ Harghita.

În urma activităţilor desfăşurate s-a ridicat suma de 49.100 euro, documente şi înscrisuri.

Conform sursei citate, au fost audiate mai multe persoane implicate, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregului material probator în cauză și luarea măsurilor legale.

La activitate au participat polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic, Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și luptătorii de la Acțiuni Speciale.

Polițiștii recomandă persoanelor care s-ar putea regăsi în situații asemenătoare să sesizeze Inspectoratul de Poliție Județean Harghita.

sursa foto: IPJ Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy