Házkutatások zsarolással és uzsorával gyanúsított személyek otthonában (FOTÓ)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2024. június 27-én, a zsarolás és uzsora bűncselekmények elkövetésével kapcsolatban indított büntetőeljárás keretében folytatott nyomozás folytatásaként a csíkszeredai Bűnügyi Nyomozó Szolgálat és Bűnügyi Nyomozó Iroda munkatársai a Csíkszeredai Bíróság által kiadott 5 házkutatási parancsot hajtottak végre több személy otthonában Csíkszentgyörgyön, Csíkszentmihályon és Szépvízen.

„Az ügyben kiderült, hogy az elmúlt egy év során állítólag többen kölcsönöket nyújtottak, amelyekért hetente 10-15%-os kamatot számoltak fel, majd nyomást gyakoroltak az áldozatokra, hogy fizessék vissza a pénzt és különösen a kamatokat” – közölte a Hargita megyei rendőrség.

Az elvégzett tevékenységek eredményeként 49 100 eurónyi összeget, valamint dokumentumokat és jegyzeteket foglaltak le.

A fent említett forrás szerint több érintett személyt kihallgattak, a nyomozás pedig folytatódik az ügy összes bizonyítékának begyűjtése és a jogi lépések megtétele érdekében.

Az akcióban a bűnügyi, a fegyver-, robbanóanyag- és veszélyes anyagok szolgálatának, valamint a különleges akciócsoport rendőrei vettek részt.

A rendőrök azt javasolják azoknak, akik hasonló helyzetbe kerülhetnek, hogy értesítsék a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőséget.

fotó: Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy