Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Percheziții la societăți bănuite de evaziune din Harghita

Polițiștii din Bihor efectuează cinci percheziții la sediile unor societăți comerciale și locuințele a trei persoane din județele Bihor, Covasna și Harghita bănuite că au cauzat un prejudiciu de aproximativ 600.000 de euro, prin evaziune fiscală.

La data de 23 septembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, efectuează cinci percheziții la sediile unor societăți comerciale și la locuințele a trei persoane din județele Bihor, Covasna și Harghita, bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că, în perioadă mai 2013 — aprilie 2014, reprezentanții a șapte societăți comerciale din Italia, Cehia și din județele Bihor, Covasna și Harghita, sunt bănuiți că ar fi creat circuite financiare fictive de natură să asigure sustragerea de la plata taxei pe valoare adăugată, aferente comercializării unor produse din carne, achiziționate din spațiul intracomunitar.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului de stat a fost estimat, până în prezent, la peste 600.000 de euro.

La finalizarea activităților, persoanele în cauză vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Sursa IGPR
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.