Mandat de raportor pentru Borboly Csaba

0

Articol disponibil în: Română

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita va redacta un raport în cadrul Comitetului Regiunilor (CoR) care vizează cooperarea la nivel european în domeniul tineretului. Acesta a fost ales în calitate de raportor pe această temă în cadrul ședinței Comisiei pentru politică socială, educație, ocuparea forței de muncă, cercetare și cultură (SEDEC) care a avut loc la Bruxelles în data de 22 septembrie.

Borboly Csaba a mulțumit pentru susținerea fracțiunii partidului popular prezentă la ședință, dar și comisiei de specialitate și coordonatorului acesteia din partea Partidului Popular European, Alin-Adrian Nica. După cum a afirmat, faptul că problema tinerilor este dezbătută la acest nivel reprezintă un vis devenit realitate, dat fiind faptul că această problemă a reprezentat o preocupare continuă.

„Datorită faptului că am activat în cadrul organizațiilor de tineret acest mandat de raportor reprezintă pentru mine o provocare, dar totodată și o excelentă oportunitate de prezentare a intereselor tinerilor din regiunea noastră. În redactarea documentului voi organiza consultări la scară largă deoarece am convingerea că cea mai mare problemă a Europei este reprezentată de cele mai multe ori de indiferența clasei politice europene în ceea ce privește tinerii. Politicienii nu acordă îndeajuns de multă importanță problemelor tinerilor, iar acest fapt poate avea consecințe nebănuite care trebuie recunoscute și de elita politică. Sunt necesare reglementări europene care să oblige organele decizionale de a lua în considerare nu numai straturile sociale care reprezintă mase sigure de votanți, ci și pe aceia care consideră că prezența lor la vot este indiferentă. Această pătură este reprezentată în majoritate de tinerii care nu se simt implicați în luarea deciziilor. Este nevoie o inițiativă la nivel european în acest sens pentru ca tinerii să fie motivați în a nu-și părăsi locurile natale și pentru a se realiza aici”, a afirmat președintele consiliului județean.

Expertul care va lucra pe această temă cu Borboly Csaba va fi și de această dată Csák László. Borboly Csaba a redactat două rapoarte în cadrul Comitetului Regiunilor, unul în anul 2013 intitulat Învățământul superior european în lume, iar în 2014 în domeniul Clădirilor sustenabile. Mai multe informații despre activitatea lui Borboly Csaba la Bruxelles puteți afla accesând link-ul www.borbolycsaba.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy