VIDEO – Persoane bănuite de ŞANTAJ prinse în FLAGRANT de polițiști la Miercurea-Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Imediat după acţiunea de prindere în flagrant, poliţiştii au efectuat 6 percheziţii domiciliare, 5 la Miercurea-Ciuc şi una în judeţul Covasna, la persoane bănuite de şantaj
Trei femei şi doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi Instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

În perioada 07-08.12.2017, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita a fost organizată o acțiune cu efective mărite, pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de şantaj.

Activitățile circumscrise acțiunii au fost desfășurate în cadrul unui dosar de cercetare penală constituit în urma plângerii depuse de două persoane din Miercurea-Ciuc, un bărbat de 65 de ani și o femeie de 25 de ani, care au sesizat că, în perioada octombrie-noiembrie 2017, ar fi fost constrânse, sub presiunea dezvăluirii unor detalii de viață intimă, să plătească diverse sume de bani.

Imediat după acţiunea de prindere în flagrant au efectuate 6 percheziții domiciliare, 5 în municipiul Miercurea-Ciuc și una în județul Covasna, în urma cărora au fost ridicaţi 1.050 de lei și 200 de euro, cu privire la care există indicii că proveneau din săvârşirea unor infracțiuni, telefoane mobile și un calculator.

Poliţiştii au condus la sediul Poliţiei Municipiului Miercurea-Ciuc 5 persoane, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 61 de ani, suspecte de comiterea infracțiunii de șantaj.

Faţă de cei în cauză a fost luată măsura reţinerii pe 24 de ore, urmând ca aceştia să fie prezentaţi Judecătoriei Miercurea-Ciuc, cu propunerea de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate în cauză în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Miercurea-Ciuc.

La activități au participat polițiști de la structurile de ordine publică și investigații criminale, criminaliști, precum și alți lucrători din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy