Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Peste 140 de misiuni duse la bun sfârșit de către jandarmii harghiteni

În perioada 08- 14 ianuarie a.c., jandarmii harghiteni au executat 146 misiuni pe linia asigurării și menținerii ordinii și siguranței publice.

 Misiunile au avut ca principale obiective: creşterea gradului de siguranţă în rândul cetăţenilor, asigurarea ordinii publice la manifestările cultural- artistice, religioase și sportive, precum şi prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi infracţională.

Astfel, la nivelul întregului județ, Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita a dus la îndeplinire 17 misiuni de asigurare a ordinii şi siguranței publice la manifestări cultural-artistice, religioase și sportive, 118 misiuni de menținere a ordinii publice, din care 65 misiuni în stațiunile montane, balneoclimaterice și în zona instituțiilor de învățământ și 53 misiuni în cooperare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Harghita.

În baza planurilor de colaborare și cooperare au fost executate un număr de 11 acțiuni în comun împreună cu poliția, cu organele care gestionează activitatea silvică, cu executorii judecătorești, etc.

Pe timpul desfăşurării misiunilor de ordine publică au fost aplicate 34 sancţiuni contravenționale, dintre care 19 au fost amenzi în valoare totală de 4.650 de lei. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate la Legea 61/1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, Legea 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, Legea 12/1991 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.