Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Peste 150 de jandarmi harghiteni, în misiune în acest weekend

Și în acest weekend jandarmii harghiteni vor fi la datorie și vor executa misiuni de asigurare a ordinii publice, la manifestările ce vor avea loc în spațiul public.

În această perioadă, pe raza județul Harghita se vor desfășura manifestări cu caracter tradițional, cu un aflux mare de persoane, care impun o prezență activă a jandarmilor, în scopul asigurării măsurilor de respectare a prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, prevenirii oricăror fapte antisociale comise în locurile publice, dar și soluționării în mod operativ a sesizărilor primite de la cetățeni.

Jandarmii harghiteni vor acționa independent sau în sistem integrat și vor fi prezenți la evenimentele publice care se vor desfășura în perioada următoare, respectiv la slujbele religioase prilejuite de sărbătorile pascale romano- catolice, dar și la celebrarea Paraliturghiei de Binecuvântare a Mâncărurilor de Paște de duminică.

Jandarmii montani vor fi prezenți în stațiunile montane și pe traseele turistice, fiind pregătiți să contribuie la asigurarea climatului de normalitate civică, pentru ajutarea celor aflați în dificultate în zona montană a județului.

Pentru a evita producerea de evenimente nedorite, IJJ Harghita face următoarele recomandări :

• persoanele care participă la evenimente să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor și a organizatorilor și măsurile de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2;
• în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială sau le este tulburată liniștea, cetățenii sunt rugați să solicite sprijin prin intermediul S.N.U.A.U. „112”;
• în această perioadă, vă rugăm să acordați o atenție sporită copiilor, pentru a preveni orice eveniment nedorit;
• persoanele care vor alege să își petreacă timpul în stațiunile turistice montane să se informeze asupra stării vremii, itinerariului, a condițiilor climatice locale, starea de funcționare a mijloacelor de transport pe cablu – acolo unde acestea există;

Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita sprijină derularea acestor manifestări tradiționale, asigurând protecția cuvenită participanților la evenimente, astfel încât sărbătorile pascale să fie cu adevărat prilej de bucurie și liniște. De asemenea, recomandă participanților să aibă în vedere respectarea măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19, să poarte masca de protecție, și să respecte distanțarea fizică de 1 metru.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.