Peste 38.000 de lei pentru județul Harghita, din fondul de rezervă al Guvernului

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei din Fondul de rezervă pentru proiectele locale, o parte din sumă urmând să acopere şi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor plătite de consiliile judeţene, anunţă ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

Conform propunerii formulate de MDLPA şi adoptate de Guvern, din suma de peste 1 miliard de lei, 177.159.000 de lei au fost alocaţi consiliilor judeţene şi sunt destinaţi, în mare parte, pentru a acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi protecţie a copiilor.

Statul a transferat această sarcină, aceste costuri, administraţiilor publice judeţene. Acum asigurăm susţinerea financiară legată de această responsabilitate a Consiliilor Judeţene. Decizia de astăzi (6 octombrie – n.r.)  asigură finanţarea necesară pentru copii.”, a precizat Cseke Attila, potrivit unui comunicat al MDLPA.

Astfel, 2.514 comune din România au primit o finanţare în valoare totală de 614.873.000 de lei, 194 oraşe au primit 95.588.000 de lei, iar 123.346.000 de lei au fost alocaţi pentru 48 de municipii.

Județul Harghita a primit din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului suma de 38.238  de lei. Din această sumă, 4.897 de lei va ajunge la Consiliul Județean Harghita,  pentru asigurarea cheltuielilor de asistență socială și protecția copilului, respectiv pentru alte cheltuieli urgente.

Fondurile acoperă necesarul de finanţare a autorităţilor publice locale, în funcţie de execuţia bugetară a acestora şi de necesităţi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy