Peste 60 de controale pe linie economică în tot județul

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Peste 60 de controale efectuate de polițiștii harghiteni în ultima săptămână, în cadrul unor ample acțiuni pe linie economică

 

După importantele rezultate înregistrate în activitățile de prevenire a răspândirii pestei porcine, au urmat sancțiuni și confiscări în domeniul produselor accizabile (tutun și alcool).

În cursul ultimei săptămâni, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita au fost organizate acțiuni cu efective mărite, pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii delictelor economice.

Primele activități au vizat prevenirea răspândirii pestei porcine africane, sens în care polițiștii au efectuat 49 de controale, în urma cărora au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în cuantum total de 35.000 de lei, fiind ridicate în vederea confiscării 137,5 kg de carne și produse din carne în valoare de 2.896 de lei, 280 de țigarete în valoare de 230 de lei și 104 lei care nu au fost fiscalizați.

Au urmat alte ample acțiuni, desfășurate în vederea prevenirii și combaterii contrabandei și a activităților ilicite cu produse din tutun și alcool, în cadrul cărora, în numai 3 zile, polițiștii harghiteni au efectuat 16 controale, având ca rezultat aplicarea a 14 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 35.500 de lei.

În ceea ce privește confiscările ultimelor 3 zile, acestea s-au concretizat în 25 de litri de băuturi spirtoase în valoare de 460 de lei, 1.060 de țigarete în valoare de 850 de lei și 144 de lei, sumă ce nu a fost fiscalizată prin aparatele de marcat.

  • IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy