Polițiștii harghiteni l-au prins pe cel care a înșelat bărmănițele de la Praid și Ocna de Sus

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Necunoscutul care a înşelat două barmanițe cu 800 de lei, la Praid și Ocna de Sus, a devenit cunoscut, căci a fost identificat de poliţiştii harghiteni.

Urmare la ştirea din data de 19.02.2019, intitulată Atenție, banii se numără! Două barmanițe au fost înșelate cu 800 de lei, la Praid și Ocna de Sus, de un necunoscut care le-a cerut să-i schimbe banii, apoi s-a „răzgândit”.

La data de 25.02.2019, în urma unor activităţi specifice de cercetare şi investigaţie, poliţiştii harghiteni l-au identificat pe S.T. de 21 de ani, din municipiul Satu Mare, bănuit că a înşelat două vânzătoare ale unor baruri din localităţile Praid şi Ocna de Sus, cu suma totală de 800 de lei.

Reamintim că, la data de 16.02.2019, cel în cauză a intrat pe rând în cele două baruri unde, sub pretextul că doreşte să joace la aparatele de noroc, le-a solicitat vânzătoarelor să-i schimbe 1.000 de lei, sumă pe care o deținea în bancnote de 200 de lei, în bancnote de 100 de lei şi mai apoi în bancnote de 10 lei, iar după ce a primit banii „s-a răzgândit”, cerând restituirea bancnotelor sale de 200 de lei însă, de fiecare dată, a înapoiat doar 600 de lei, rezultând astfel un prejudiciu total de 800 de lei.

În cauză sunt continuate cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de „înşelăciune”, pentru care va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc.

Atragem din nou atenția asupra faptului că, fără concursul nostru, manifestat prin naivitate, încredere nejustificată ori pur și simplu prin neatenție, scopul unor asemenea „oportuniști” de a ne păcăli ar fi foarte dificil, dacă nu chiar imposibil de atins.

Astfel, vă rugăm să manifestați maximă prudență în astfel de cazuri și nu numai, iar în situația în care aveți suspiciuni cu privire la iminența producerii unor fapte de natură infracțională, ori despre fapte ilicite care deja s-au produs, vă rugăm să apelați deîndată numărul unic de urgență 112.

  • IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy