Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Peste 60 de intervenții ale pompierilor harghiteni, în acest weekend

În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari harghiteni au gestionat 63 de intervenții, dintre care 6 misiuni pentru stingerea incendiilor, 56 de cazuri SMURD și o misiune de deblocare ușă apartament, în orașul Bălan.

Totodată, echipajele de paramedici SMURD au fost solicitate să intervină pentru acordarea măsurilor de prim ajutor în cazul a 2 accidente rutiere, produse pe D.N.13A, localitatea Praid și pe strada Szék, din municipiul Miercurea Ciuc.

Astfel, în dimineața zilei de 11.02.2022, în jurul orei 9:00, a fost semnalat un incendiu pe strada Salcâm din municipiul Miercurea Ciuc, la un tablou electric de distribuție, de pe fațada unei clădiri de birouri. La sosirea pompierilor militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc, focul ardea mocnit și s-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului, cu un stingător P6 din dotarea autospecialei. Cauza producerii incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric produs de tabloul de distribuție suprasolicitat.

În după-amiaza zilei de vineri, 11 februarie, în localitatea Corbu, echipajul Gărzii de Intervenție  nr. 3 Corbu a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o motocicletă. La sosirea pompierilor, motocicleta ardea în proporție de 30%. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost stins în scurt timp, însă au ars instalația electrică, scaunul și acumulatorul motocicletei. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs de un cablu electric defect.

Tot vineri, un al treilea incendiu a fost semnalat pe strada Florilor, la un apartament din orașul Bălan. Echipajul de pompieri din cadrul Punctului de Lucru Bălan a acționat, cu promptitudine, pentru îndepărtarea materialelor combustibile de pe reșou și din zona acestuia, precum și la aerisirea apartamentului, acesta fiind inundat de fum. Cauza producerii incendiului a fost efectul termic al curentului electric datorat utilizării aparatelor electrice de încălzire cu improvizații sau folosite în alte scopuri.

Pentru evitarea producerii unor astfel de evenimente, recomandăm cetățenilor să manifeste prudență sporită la utilizarea mijloacelor de încălzire, să nu suprasolicite instalațiile electrice și să nu depoziteze materiale care se pot aprinde în imediata apropiere a sobelor, reșourilor, caloriferelor electrice, centralelor termice sau a altor surse de căldură.

Sâmbătă, 12.02.2022, au fost înregistrate 2 arderi necontrolate de vegetație uscată, în localitățile Miercurea Ciuc și Mădăraș, acestea manifestându-se pe o suprafață de 20, respectiv 35 mp. În ambele situații, cauza producerii a fost focul deschis în spații deschise, pompierii din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc acționând, în cel mai scurt timp posibil, pentru localizarea și stingerea acestora, cu mijloacele de primă intervenție din dotare.

Tot sâmbătă, echipajul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița a acționat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unui bloc de locuințe, din municipiul Toplița, strada Nicolae Bălcescu. Datorită intervenției prompte, din fericire, nu s-au înregistrat pagube materiale, arzând doar funinginea din coșul de fum.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

  •  ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.