Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Petardele, periculoase pentru sănătate și pentru cazier

Foto cu caracter ilustrativ

 

Deși mulți nu își pot imagina noaptea de Revelion fără petarde, folosirea acestora poate fi extrem de periculoasă, atât persoanelor care le folosesc, cât și celor din jur, de asemenea și animalelor. Utilizând aceste accesorii pirotehnice, ne putem răni atât pe noi înșine cât și pe ceilalți, de asemenea cu zgomotul și lumina puternică produse de acestea, putem speria și chiar crea atacuri de panică în cazuri extreme, atât în rândul oamenilor cât și al animalelor.
Conform reglementărilor Legii 126/1995 folosirea articolelor pirotehnice interzise, constituie încălcarea regimului juridic și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni până la un an. Nu sunt considerate articole pirotehnice interzise cele din categoria 1 și P1, artificii și făclii de diferite feluri și dimensiuni mici, însă procurarea acestora se poate face doar de la comercianți autorizați. Comercializarea fără autorizație a articolelor pirotehnice constituie infracțiune, astfel organele abilitatea pot confisca aceste articole totodată pot fi intentate proceduri penale împotriva vânzătorului.
Din acest motiv, vă rugăm să reflectați cu privire la achiziționarea acestora și dacă este posibil suma de bani să o utilizați în scopuri caritabile, ajutându-i astfel pe cei nevoiași sau animalele fără stăpân, prin cumpărarea de hrană necesară pentru supraviețuire. În caz de nevoie apelați cu încredere și pe perioada sărbătorilor dispeceratul instituției la numărul de telefon 0266-210-210 – transmite conducerea Poliției Locale Odorheiu Secuiesc.
dolinex


Un comentariu la “Petardele, periculoase pentru sănătate și pentru cazier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *