Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Poliția Harghita și Garda Forestieră Brașov, acțiune împotriva tăierilor ilegale de arbori în Toplița

Contravenții și confiscări în valoare de 16.000 lei în urma controalelor asupra unei societăți comerciale din domeniul silvic.

În data de 18 mai a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita au desfășurat, în colaborare cu lucrători silvici din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, o acțiune amplă în Municipiul Toplița pentru a combate tăierile ilegale de arbori și pentru protejarea fondului forestier.

În cadrul acestei activități, atenția polițiștilor a fost îndreptată către o societate comercială ce activează în domeniul silvic. După verificările efectuate, s-a constatat că aceasta a recepționat un număr de patru transporturi de material lemnos, în cantitate totală de 85mc de lemn rotund, fără documente de proveniență.

Ca urmare a acestor nereguli, polițiștii au sancționat contravențional societatea comercială în cauză cu amendă în valoare de 15.000 lei, pentru încălcarea legislației forestiere. În plus, pentru a asigura consecvența și descurajarea practicilor ilegale, polițiștii au dispus confiscarea valorică a întregului volum de 85 mc material lemnos, în valoare de aproape 16.000 lei, conform prevederilor Legii 171/2010 cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul de Poliție Județean Harghita reafirmă angajamentul său ferm în protejarea fondului forestier și continuă să colaboreze strâns cu instituțiile competente pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.